Napravite prirodni sapun za njegu kože

Kvaliteta domaćih, ručno pravljenih sapuna uvijek dolazi do izražaja jer u njima nema alkohola, aditiva, konzervansa, pa je minimalma šansa da dođe do alergije ili perutanja kože.
napravite prirodni sapun za njegu koze
U svijetu kozmetike, sapune su potisnuli kupke i gelovi za tuširanje. Ipak, kvaliteta domaćih, ručno pravljenih sapuna uvijek dolazi do izražaja jer u njima nema alkohola, aditiva, konzervansa, pa je minimalma šansa da dođe do alergije ili perutanja kože. Imaju “šarma”, mirišu lijepo i čine da se osjećate dobro.

Ako ih nikada niste probali, sada je pravo vrijeme.

Ukoliko jeste, znate da je osjećaj fantastičan, pa napravite svoj sapun. To može biti i divan poklon za vaše prijatelje. Evo načina kako to učiniti …

Sa limunom

Potrebni su vam bazni sapun od kozjeg mlijeka, esencijalno ulje limuna, kao i naribana kora od četiri limuna. Isecite na kockice bazni sapun, zagrijte u mikrovalnoj pećnici na 30 sekundi ili na ringli šporeta postati tečan, pa dodajte eterično ulje i koru limuna, dobro izmiješajte. Smjesu ulijte u kalupe željenog oblika i ostavite da se stvrdne najmanje 60 minuta.