Naučni dokazi da trebate više da se ljubite

Razmišljali smo mnogo o poljupcima, io tome zašto su oni tako dobri za vašu vezu. Durex-ov ekspert za seks i veze Susan Kvilijam otkrila nam je što je tako posebno u poljupcima.

1. Dobar je osjećaj.

Osim ako nije previše vlažno i partner nema pojma što bi s jezikom.

2. Zbližava vas.

Ne samo fizički naravno. – Takva fizička emotivnost će vas zbližiti i ojačati vas kao par– kaže Susan.

3. Nije svatko cmakanje u javnosti neprimjereno.

Svi mi ponekad prevrćemo očima kada par pretjerano naskače jedno na drugo, ali ako nije na potpuno neprimjerenom mjestu možda treba da prestanemo biti cinični i sagledamo lijepu stranu ovih poljubaca. Susan nas podsjeća da su poljupci poruka i za nas i za druge da vjerujemo jedno drugom, da imamo neutoljivu želju jedno za drugim i da nam je stalo.

4. Ljubljenje je prvi korak ka uzbuđenju.

Nije nikakva slučajnost što seks započinje poljupcem. Bilo bi čudno ne ljubiti se tijekom seksa, jer naše usne su jako osetljive.- Osjećaj koji imamo dok se ljubimo skoro je najintimniji osjećaj koji možemo iskusiti. To su vrata ka potpunoj intimnosti- tvrdi Susan.

5. Poljupcem šaljete poruku.

Jeste li se ikada zapitali kako bezbolno kažete dečku da vam ne prija neki njegov potez? Nisu vam potrebne riječi kada imate govor tijela. Pokret, pritisakm ritam su sjajni signali koji šalju poruku o tome što mislite.- Ljubljenjem i dodirivanjem možemo uskladimo pokrete i kažemo jedno drugom što želimo- dodaje Susan.

6. Ljubljenje je dobro za srce, duh i um.

Ljubljenje izaziva nalet adrenalina, naše srce brže kuca što je dobro za kardiovaskularni sistem- objašnjava Susan. Poljubac uklanja stres, opušta nas uz pomoć oksitocina koji se oslobađa tom prilikom.

7. Ljubljenje je zapravo vježba.

Poljubac je prirodni lifting, jer tijekom ljubljenja aktiviramo 30 mišića lica, poboljšat vaš imunološki sustav, i sagorjet od dvije do šest kalorija za minutu. Između trideset minuta trčanja i sat vremena ljubljenja znamo što bismo mi odabrali …
Izvor:Cosmopolitan