Navike koje su uzrok opuštenih grudi

Nažalost, opuštene grudi problem su koji nijedna žena tijekom života neće moći u potpunosti izbjeći, a ovisi o genetici, starosti, i toga je li žena rađala. Srećom, neke stvari ipak je moguće držati pod kontrolom.
opustene grudi

Ekstremne dijete

Pet kilograma više ili manje najvjerojatnije neće uzrokovati nikakav problem, ali jo-jo efekt od 20 kilograma sigurno hoće. “Kad god naglo smršavjeti ili se udebljate, tkivo vaših grudi rasteže se poput lastiša i postaje sve labavije”, kaže Michael Edwards, direktor Američkog društva za Plastičnu kirurgiju.

Pušenje

Negativne posljedice ove nezdrave navike najviše će se odraziti na vašim plućima, a odmah potom tu je koža. “Zbog smanjene količine kisika koji se doprema do kože, čak i najmanja količina duhanskog dima uzrokovat njezino slabljenje i starenje”, navodi Edwards.

Zanemarivanje zaštite od sunca

Izlaganje kože UV zrakama bez nanošenja zaštitnog faktora izazvat istezanje kolagena, a samim tim i prijevremeni nastanak bora. Nažalost, ni koža vaših grudi nije iznimka.

Brushalteri s nedovoljnom potporom

Bilo da je u pitanju sjedenje kod kuće, ili znojenje u teretani, gravitacija je gravitacija. “Što se više vase grudi kreću gore-dolje, to se koža vaših grudi i kolagen više istežu”, dodaje Edwards.

Intenzivan trening

Definitivnog zaključka po ovom pitanju za sada nema, ali pojedini stručnjaci tvrde da se intenzivnim treningom vrši veliki pritisak na grudi, čime se uzrokuje oštećenje kolagena. Ali, prije nego što odustanete od trčanja – dobra vijest je da se odgovarajućom sportskom odjećom problem može znatno ublažiti.
Izvor:superzena