Ne možete se riješiti celulita? – Ovu su neki razlozi

Autor Datum 16/02/2018

Ako ste pokušali ukloniti celulit ili barem smanjiti a niste uspijeli, postoje neke stvari koje bi trebali znati. Određene namirnice mogu vam ometati uklanjanje celulita. Trebate razmisliti koje bi vas stvari sprečavale u uklanjanju celulita.

Sigurni smo da ste do sada već isprobali sve prirodne lijekove za uklanjanje celulita, a ujedno ste probali i neke skupocjene tretmane na koje ste potrošili dosta novca, naravno niste dobili željene rezultate.

U današnjem članku predstavit ćemo neke odmogućih razloga zašto niste uspjeli ukloniti celulit ili ga barem smanjiti. Nadamo se da ćete onda razumijeti šta je problem i da ćete promjeniti neki drugi način borbe protiv celulita.

Prilagodite tretman protiv celulita

Nije sav celulit isti, tako da nije moguće sav eliminirati na isti način. Dok jedna metoda odlično djeluje kod jedne žene, isti takav tretman za uklanjanje celulita nedjeluje kod druge.

To je jedan od glavnih razloga zašto morate saznati čimbenike koji utječu na vaš celulit. Onda ćete sigurno znati koji je pravi tretman za uklanjanje celulita, koji vama savršeno odgovara.

Svamo može reći da zdrav način života pomaže da se eliminira celulit, znajući točan uzrok može nam pomoći da ga eliminirate još brže.

Konzumiranje previše soli

Prekomjerna konzumacija soli je krivac za mnoge probleme kada je u pitanju zdravlje, kao i za estetiku.

Sol , ako se koristi često, povećava zadržavanje tekućine i čini celulita gorim, koji se također čini da je vrlo teško za ukloniti.

Čak i ako ne konzumirate puno soli, postoji ogromna količina soli skriven u gotovoj hrani. To uključuje pizzu, sir, konzerviranu hranu, kiseli hranu, sušeno voće, itd

Smanjiti unos tih proizvoda što je više moguće, a samo trošite male količine morske soli.

Siromašna prehrana

Jedan od glavnih uzroka celulita je prehrana. Osim prekomjerne količine soli to je jedan od glavnih uzroka celulita i problema sa njegovim uklanjanjem. Evo vam nekoliko savjeta za zdravu prehranu protiv celulita:

 • Rafinirane žitarice: Uvijek izaberite cjelovite žitarice bogate vlaknima i drugim hranjivim tvarima.
 • Bijeli šećer: Uklonite bijeli šećer iz svoje prehrane i umjesto toga konzumirajte med, smeđi šećer od šećerne trske i stevije u umjerenim količinama.
 • Hidrogenirano masti kao što su margarin i pržena hrana: zamjenite ih sa zdravim mastima kao što su maslinovo ulje, kokosovo ulje, sušeno voće i sjemenke, avokado, itd
 • Kava: Zeleni čaj je zdrava alternativa, a također ima anti-celulit svojstva.
 • Zdravi sokovi: pripremite svoj sok ili smoothies s voćem i povrćem kod kuće.

Nedostatak vježbanja

Možda ste već imate zdravu prehranu i dobre kreme protiv celulita. No, bez obzira na to koliko se trudili, celulit jednostavno ne možete smanjiti. Nedostatak vježbanja može biti neprijatelj.

Izbjegavajte se sjedeći položaj duže od 45 minuta i vježbajte umjereno ili intenzivno dva ili tri puta tjedno.

Budite što aktivniji tokom dana.

Slaba cirkulacija

Ako imate genetsku predispoziciju prema slaboj cirkulaciji, uklanjanje celulita će biti teže za vas nego i za druge žene. Dobra vijest je da možete koristit različite tehnike za poboljšavanje cirkulacije:

 • Hladni tuševi ili izmjenične temperature između hladnog do vrućeg, različitim vremenskim razdobljima
 • Masaže sa uljima koja poboljšavaju cirkulaciju, poput ulja od ružmarina
 • Suho četkanje
 • Podizanje nogu

Hormoni

Hormoni ne utječu na pojavu celulita, a to uzrokuje da neke žene imaju veće probleme da se oslobode celulita. To vrijedi čak iu slučaju vrlo tankih žena.

Ako je ovo vaš slučaj, preporučujemo da razmislite o prirodni tretmanima za reguliranje hormona. Neke od poznatijih tvari za reguliranje hormona su:

 • Ulje noćurka
 • Laneno ulje
 • Komorač
 • Pivski kvasac
 • Kadulja
 • Ne pijete dovoljno vode

Može biti jedan od najjednostavnijih načina da se oslobodite celulita, samo trebate piti dovoljno vode.
Voda poboljšava cirkulaciju.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.