Neprijatelji i saveznici u borbi protiv celulita

Autor Datum 02/09/2016

Celulit je jedan od najvećih problema pripadnica lepšeg pola, sa kojim se bore čak i one koje nemaju problema sa ponekim kilogramom viška. Masne naslage stvaraju se na različite načine, ali postoje i navike koje direktno izazivaju ove neprijatelje ženske lepote. Promena tih navika direktno utiče na gubitak celulita, a kao jedna od provereno učinkovitih metoda sve više se koristi kavitacija. Kao bezbolan i potpuno učinkovit tretman, kavitacija postaje sve popularniji način zaodstranjivanje masnih naslaga.
neprijatelji i saveznici u borbi protiv celulita

Sedenje, šećer, so i masna hrana

Posao i svakodnevni stres zahtevaju od nas sate i sate u sedećem položaju, za računarom, zbog čega se često poseže za masnom i nezdravom hranom. Sigurno je svima poznato koliko slatkiši, grickalice i fast food utiču na stvaranje celulita, ali treba se čuvati i onih namirnica koje, samo naizgled, ne sadrže šećer i veštačke aditive, poput vode sa ukusima, integralnih krekera ili žitarica. Manjak kretanja takođe je direktno odgovoran za stvaranje masnih naslaga, jer organizam ne dobija priliku da izbaci sve štetne sastojke.

Fizička aktivnost i zdrava ishrana

Da biste se izborili sa celulitom, trebalo bi stvoriti nove navike. Tako se možete odlučiti za fizičku aktivnost koju volite i koja će Vam prijati, poput plesa, joge, plivanja ili vožnje bicikla, kako biste bili aktivniji na treninzima i redovno ih sprovodili. Čak i brza šetnja može učiniti čudo. Zdrava ishrana i što više sirovih namirnica i bezmsnog mesa daće Vam svu potrebnu energiju, te se nećete osećati tromo i nezadovoljno.

Kavitacija

Kao potpuno bezbolan tretman koji ne ostavlja posledice na koži, kavitacija s razlogom postaje sve popularniji metod u borbi protiv celulita. Prednost ove metode sastoji se pre svega u njenoj učinkovitosti. Kavitacija već nakon prvog tretmana daje rezultat – tri do sedam centimetara manje u obimu na tretiranom mestu. To je mnogo više za kraće vreme nego što se postiže drugim metodama. Kavitacija se radi u nekoliko tretmana, najčešće tri do šest, u rasponu od mesec dana, po pedeset minuta. Zato je treba blagovremeno planirati. Kao terapija ultrazvučnim talasima, kavitacija cilja masne naslage određene telesne regije i odmah nakon tretmana dozvoljava povratak svakodnevnim aktivnostima. Stoga ne čudi što je kavitacija postala izuzetno popularna na Zapadu, čiji trend sve više osvaja i naše prostore. Učinkovita je i po rezultatima i po utrošenom vremenu. Kavitacija se takođe kombinuje sa fizičkim aktivnostima, jer se lipoproteini kao ostaci masnih ćelija moraju izbaciti iz organizma, kako se ne bi nataložili u drugoj regiji. Dakle, i kavitacija se, poput ostalih metoda (masaža i kozmetičkih preparata) mora kombinovati sa (aerobnim) vežbanjem, s tom razlikom što jedino ona može garantovati potpuno uklanjanje celulita. Uz to, kavitacija se pokazuje i kao manje zahtevna od ostalih načina borbe sa celulitom, jer neuporedivo brže pokazuje rezultate. Ne treba je mešati sa liposukcijom, kao operacijom za uklanjanje masnoće. Liposukcija je metod koji sprovode lekari, koji pre početka prvog tretmana obavljaju sve analize, te je ona u potpunosti bezbedna. Stoga liposukcija mora biti obavljena od strane stručnjaka, kako biste bili potpuno uvereni u njenu sigurnost i konačni ishod.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.