Neven za liječenje proširenih vena

Ova izuzetno ljekovita biljka kod nas je poznata po svojim svojstvima liječenja uništene i oštećene kože.
neven za lijecenje prosirenih vena
Neven je biljka koja vodi porijeklo iz Indije. Najviše magijskih obreda diljem svijeta rađeno je upravo ovom biljkom. Biljka izuzetne ljepote, jednostavnosti i fascinantne narančaste boje.

Otkriveno je da ova biljka ima sposobnost da pročišćava krvne sudove relaksira ih i povećava lumen i snižava razinu kolesterola u krvi, naročito u kombinaciji s maslačkom, glogom ili resnikom. Novija istraživanja su pokazala da neven snižava krvni tlak i djeluje blago sedativno jer relaksira krvne sudove i povećava lumen, pa se preporučuje i kod angine pektoris.

Sada je pravo vrijeme da napravite ulje od nevena za liječenje proširenih vena i to na ovaj način:

Uberite 50 cvjetova nevena, dobro ih operite i osušite od vode, potopite ih u veću teglu i nalijte 1l maslinovog ulja.Teglu zatvorite i ostavite 4 do 5 tjedana na suncu. Nakon toga ulje možete procijedite ali i ne morate

Koristite ga kako biste zaliječili opekline, ublažili proširene vene, oporavili kožu od sunčevih zraka.

Možete napraviti i melem protiv proširenih vena:

Zagrijte pola kilograma svinjske masti na tihoj vatri. Kada se potpuno istopi, dodati dvije šake svježih cvjetova nevena i šaku isušenih zelenih, bodljikavih ljuski od divljeg kestena. Pustiti da zapjeni, skinuti sa štednjaka i miješati 5 minuta.

Poklopiti i ostaviti na hladnom mjestu 24 sata. Nakon toga polako zagrijavati uz stalno miješanje dok se potpuno ne istopi. Procijediti kroz sterilnu gazu i sipati u čistu i suhu teglicu.
Izvor:stil