Ovo niste znali: zašto su ogrlice za bebe najefikasnije protiv bola nicanja prvih zubića

Period najranijeg detinjstva u toku kog niču prvi zubi bolan je i stresan kako za dete, tako i zaroditelje, te stoga ne čudi što su ogrlice za bebe od ćilibara postale izuzetno popularne i tražene i u našoj zemlji. Pritisak u desnima koji beba sve vreme oseća izuzetno je bolan i čini dete razdražljivim, te san postaje gotovo nemoguć, dok se u toku dana beba često oglašava plačem i izuzetno je nemirna. Svi ovi problemi postaju prošlost uz ogrlice za bebe, a evo i zašto.

Kako se koriste ogrlice za bebe?

Prvo što bi trebalo znati jeste da ogrlice za bebe nisu nikakav nakit koji služi samo za ukras, kao i da nisu namenjene grickanju i glodanju. Ovo poslednje je razlog zbog kog se preporučuje da budu korišćene uz nadzor starijeg lica. Ovaj proizvod trebalo bi koristiti samo u toku dana i ne bi trebalo spavati sa njim.

Kako se ogrlice za bebe prave ručno, one su i pouzdanije od ostalih proizvoda, a patent za zatvaranje namešten je tako da nimalo ne smeta mališanima u njihovim svakodnevnim aktivnostima.

Zašto se za njih kaže da su lekovite?

Za ogrlice za bebe neretko se može čuti da su lekovite, a za to postoje mnogi opravdani razlozi.

Naime, one se prave od baltičkog ćilibara čija su analgetička svojstva od davnina poznata. Baltički ćilibar sastavljen je u velikoj meri od sukcinatne kiseline, koja povoljno deluje na čitav organizam.

Ova kiselina ublažava i umiruje upalne procese u telu, a jedan od najupečatljivih u ranom periodu svakako je nicanje prvih zuba.

U dodiru ogrlice za bebe i bebine kože ispušta se, u minimalnim količinama, sukcinatna kiselina koja umiruje dete i ublažava njegove tegobe, te ga na taj način leči i od svih propratnih poteškoća koje se mogu javiti kao reakcija organizma na nicanje prvih zuba.

Na šta još utiču ogrlice za bebe?

Iako se ovo retko ističe, jer roditelji zapravo tragaju samo za rešenjem bola zbog nicanja prvih zuba, ogrlice za bebe su zapravo veoma delotvorne u izgradnji imunog sistema u ovom, najranijem dobu čovekovog života, kada se isti i stvara u velikoj meri.

Naime, kako ogrlice za bebe ublažavaju i leče upalne procese u telu, one eliminišu mogućnost otvorenosti organizma za napade štetnih bakterija i virusa, koji se najčešće javljaju upravo onda kada je beba razdražljiva i neispavana.

Upravo iz tog razloga, smatra se da ogrlice za bebe pozitivno utiču na izgradnju odbrambenih mehanizama, jer umirenjem bola pre svega utiču na zdrav i čvrst san, zatim smanjenje i nestanak razdražljivosti, konačno otvarajući mogućnost za normalne svakodnevne aktivnosti i ishranu svakog deteta.

Sve ovo su i više nego dovoljni razlozi da postane jasno zbog čega su ogrlice za bebe stekle popularnost u tolikoj meri, te zašto su veoma tražene i kod nas.

Pritom, ne bi trebalo zaboraviti ni činjenicu da su one potpuno prirodna opcija rešavanja ovakvih poteškoća, što nije za zanemarivanje ako se ima na umu slaba efikasnot ostalih proizvoda za umanjenje bola i zabrana, odnosno nepreporučljivost korišćenja hemijskih analgetika.