Njega kože prema starosnoj dobi

Autor Datum 18/07/2018

Koristite blage losione za čišćenje šminke, ulja i prljavštine. Ako imate masnu kožu, koristite losione bez ulja.

Njega kože od 18 do 25 godine

Lojne žlijezde sada rade punom snagom pa je vaša koža prirodno nahranjena i dobro navlažena. Stanice kože se redovito regeneriraju, što vam daje lijepu i sjajnu teksturu kože. Jedini nedostatak je taj da višak proizvodnje ulja ponekad može uzrokovati nastanak prištića i masan izgled kože.

Koristite blage losione za čišćenje šminke, ulja i prljavštine. Ako imate masnu kožu, koristite losione bez ulja.

Koristite kreme sa zaštitnim faktorom. Odaberite one koje sadrže vitamine C ili E, ali i kombinaciju oba. Ovi vitamini će smanjiti razinu slobodnih radikala i smanjiti štetu nastalu izlaganjem suncu i nepovoljnim vanjskih čimbenicima.

Nastanak prištića spriječite pilingom kojeg treba raditi jednom do dva puta tjedno. Na taj način ćete ukloniti mrtve stanice kože i očistiti pore.

Najvažniji savjet: započnite s upotrebom kreme za oči. Koža oko očiju je najtanja i najmanje masna, stoga treba posebnu njegu.

Njega kože od 26 do 30 godine

Konačno! Proizvodnja ulja je pod kontrolom. Osim što povremeno primijetite neki prištić, nemate većih problema s tenom. Ipak, glavni nedostatak je taj što je proizvodnja kolagena smanjena, a regeneracija stanica usporena.

Počnite koristiti losione za čišćenje lica sa salicilnom kiselinom. Spriječit nastanak prištića i smanjiti podbuhlost uzrokovanu mrtvim stanicama kože.

Jednom do dva puta tjedno radite piling kože kako biste uklonili mrtve stanice i stimulirali proizvodnju kolagena.

Nastavite s korištenjem kremi s antioksidacijskim djelovanjem. Tijekom dana koristiti one koje imaju zaštitni faktor, a navečer stavljajte kremu s retinolom koja će potaknuti regeneraciju stanica. Kremu s retinolom koristiti isključivo navečer jer sunce može smanjiti njezino djelovanje.

Najvažniji savjet: radite piling, nanosite kremu i koristiti zaštitni faktor na području lica, prsa, vrata i ruku.

Njega kože od 31 do 35 godine

Ne biste trebali imati većih problema ako ste izbjegavali pušenje i prekomjerno sunčanje. Vaši obrazi će možda biti manje izraženi, a primijetit ćete pojavu bora, diskoloracije i suhoće kože. Nemate razloga za brigu jer postoje načini da kožu i dalje održite mladolikom.

Stavljajte serum dva puta dnevno. Većina njih sadrži visoku razinu aktivnih sastojaka koji će usporiti starenje kože.

Uz serum svakodnevno nanosite kremu sa zaštitnim faktorom koja će spriječiti nastanak diskoloracije kože.

Svaku večer spavanja obilato nanesite hidratizirajuću kremu koja sadrži retinol i hijaluronsku kiselinu kako biste spriječili prijevremeno starenje kože.

Najvažniji savjet: još uvijek ste zabrinuti oko bora? Posjetite dermatologa. On vam može propisati neke odlične preparate.
Izvor:centarzdravlja

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.