Nježni laktovi uz malo truda i pravilnu njegu

Da biste bili nježni i izgledali lijepo u novogodišnjoj noći, kada u svečanim haljinama i bluzama bez rukava laktovi dolaze do izražaja, neophodno je da odmah počnete s njegom.

Koža gubi vlažnost u hladnim danima, pa su u ovom periodu godine laktovi posebno suhi i grubi. Da biste bili nježni i izgledali lijepo u novogodišnjoj noći, kada u svečanim haljinama i bluzama bez rukava dolaze do izražaja, neophodno je da odmah počnete s njegom.

Piling

Vrlo je važno da odstranite deblji površinski sloj s kože i pružite joj priliku da stvara nove, zdrave. Odaberite tretman s prirodnim sastojcima (morska sol, šećer, limun) ili bezalkoholne proizvode. Tako će koža zadržati vlažnost i spriječit njeno isušivanje.

Dubinska hidratacija

Nakon pilinga, neophodno je da kožu nahranite. To možete učiniti pomoću bademovog ulja, maslinovog ulja ili vazelina. Kada laktove namažete nekim od ovih sredstava, prekrijte ih plastičnom vrećicom, koju ćete ukloniti poslije pet minuta.

Ako je koža na laktovima vrlo gruba, upotrijebite maslac, jednu žličicu zagrijte da se otopi i utrljajte u kožu, pa prekrijte plastičnom folijom. Skinite poslije sat vremena.

Učinkovito prirodno sredstvo za njegu laktova je i limun. Pomiješajte svježe iscijeđen sok od jednog limuna s morskom solju. Kada se istuširate, ovom pastom masirajte laktove, isperite i kožu namažite hidratantnim mlijekom.