Kako nositi crnu boju tokom ljeta?

Autor Datum 10/07/2018

To je ta boja koja se savršeno kombinira, uvijek je moderna, odlična za svaku priliku, a još nas i vizualno stanjuje. Svečana, odraz elegancije, neupadljiva koliko i izazovna … Savršena. Vječna.
crna haljina ljeto
Međutim, vječitu crnu prati i jedan ne tako slavan epitet – nije za ljeto. Poznato je da crnu boju sunce ne voli i da privlači toplinu, po ionako vrelom vremenu.

Ali ukoliko ste dama koja bez crne ne može provesti ni vrelo, toplo ljeto, mi imamo prijedloge kako da svoju omiljenu boju nosite i na + 30!

Prvo se osvrnite na to da se crna slaže uz veliku većinu boja, od pastelnih, preko tamnih, do jarkih. Zato razbijte monotoniju crne bluzom u fluorescentnoj ili nježnoj boji i Zablistaćete u punom sjaju.

Ukoliko ste ljubitelj lepršavih haljinica i vanvremenske crno-bijele kombinacije, imate širok spektar mogućnosti. Čisto crna ljetna haljinica nikada nije loš izbor, dok se s crno-bijelim preplitanjem možete igrati koliko želite i po svom ukusu.

Odlična kombinacija je crna suknja i bijela košulja sa crnim prugama, koje će vizualno stanjiti gornji dio tijela. Ako želite, možete učiniti i obrnuto.

Također, crni top u kombinaciji s lepršavom, bijelom puf suknjom s crnim tufnama, koje su sada vrlo popularne, učiniće da izgledate apsolutno fenomenalno! Kao i sa prugama, možete obrnuti dezene i boje i nositi onako kako se vama najviše sviđa.

Pokažite svoju figuru i obucite hlačice s printom, u zavodljivoj kombinaciji sa crnom košuljom bez rukava.

Za ljetne izlaske odaberite elegantnu kombinaciju bijele košulje i crne lepršave suknje ili, pak, nešto ležerniju kombinaciju crne atletske majice i lagane suknje prošarane crnim prugama, idealnu za posao, šetnju ili opušten izlazak.

I kakve veze ima što crna privlači UV zrake, vi ćete u ovoj boji i sa ovim kombinacijama biti primjećeni gdje god se pojavite!
Izvor:elle

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.