Nova ženstvenost za ovu jesen

Verovatno je vrlo malo žena na svetu koje ne vole haljine. Sve one koje ih vole, obožavaju ih iz više razloga. Haljine pružaju tu mogućnost da se za vrlo kratko vreme postigne sjajan efekat. Haljinama nije neophodan dodatni odevni predmet, kao što je potrebno iskombinovati suknju sa bluzom ili pantalone sa majicom. Da bi se zasijalo u lepršavoj haljini, dovoljno je samo odabrati pravi par sandala, prebaciti jaknu, kožnu ili platneni blejzer preko ramena i sve je spremno za izlazak. Najvažnije, žene obožavaju haljine jer im omogućavaju da se osećaju udobno, a da istovremeno izgledaju doterano i moderno. A haljine imaju i sposobnosti da umnogome koriguju neke nedostatke ženskog tela i istaknu ono što je lepo.

Haljine

Vodeće modne kuće su u svojim jesenjim kolekcijama predstavili smele modele haljina, u stilu dosta drugačijem od onog koji je donedavno vladao modnim pisatama. Poruka ove jeseni je „nova ženstvenost“. „Nova ženstvenost“, na prvi pogled moglo bi se reći, više pokriva, nego što otkriva, ali na drugi, ove „drugačije“ haljine otkrivaju ono najbolje u ženi, njenu eleganciju, stil i stav.

Nove šik haljine sa okovratnikom

Haljine koje nas vraćaju u filmski glamur šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka pojavile su se na modnim pistama poznatih kreatora. One počinju elegantnim okovratnikom, da bi se dalje u stilu visoke elegancije širile ka dnu ili u obliku A-kroja. Pastelne boje koje su im kreatori namenili samo dopunjuju retro šik izgled. U ovim haljinama žeske obline nisu u prvom planu, zato žena koja ih nosi mora biti svesna svoje ličnosti koju će iskazati.

Nova elegancija sa spuštenim strukom

Ove jeseni, takođe, na sceni je još jedno rušenje mita o ženstvenoj haljini. Eleganciju haljine više ne čini isticanje struka kako bi se naglasila seksepilnost i ženstvenost. Kao da su se vodeći modni kreatori zasitili haljina koje akcenat bacaju na žensku siluetu, pa je struk sada pomeren ili spušten. Slobodno možete da zaboravite na uske stvari i da dodajete pojas kako bi naglasili struk. Jedan od najpopularnijih modela ove jeseni, što se tiče haljina sa nenaglašenim strukom i ležernom siluetom je onaj koji se postepeno širi ka dnu. Dok je većina vrhunskih modnih kreatora stavila naglasak na A-kroj haljine u svojim jesenjim kolekcijama. Pojedine poznate modne kuće izbacile su modele sa pomerenim strukom, ali tako da se on sada nalazi odmah ispod grudi. U ovim kolekcijama dominiraju haljine u pastelnim tonovima, što kao da, opet, priziva jednostavni šik i eleganciju šezdesetih godina prošlog veka. Pojedini modni kreatori poigrali su se sa stilom opuštenog struka, pomerivši ga gotovo do kukova što po silueti podseća na stil iz ludih dvadesetih godina sa početka dvadesetog veka. Takođe, legendarna silueta čaure, koju je izmislio još čuveni Kristobal Balenciaga, opet je u modi. Ovo je podsećanje na neprolaznu eleganciju Odri Hepbern i filmski glamur. Kad smo već kod filmskog glamura i šezdesetih godina prošlog veka, dosta kreatora u svojim jesenjim kolekcijama predstavio je i baby-doll haljinice, svaki na svoj način.