Novi trendovi u uređenju kupatila

Ako želite promenu u svom prostoru, predlažemo Vam da u potpunosti redizajnirate kupatilo. Ne samo što ćete se bolje osećati u prostoriji u kojoj počinjete i završavate dan, već će ovo biti i sasvim solidan start za kretanje ka određenom trendu u celokupnom enterijeru.

Moderni minimalizam

Minimalističke težnje u kupatilu podrazumevaju nula detalja i akcenat na strogim formama.
Zato se za pločice odlučujte isključivo u crno-beloj varijanti, sa belim pločicama u mat verziji i većih dimenzija na zidovima i mat crnim podnim pločicama.

Bele sanitarije sa crnim slavinama i tušem trebalo bi da povežu zastakljene tuš kabine bez poda.
Jedini kupatilski nameštaj trebalo bi da čine crni komadi od drveta, u vidu strogih komoda ispod i iznad lavaboa. Na njima će višak biti čak i ručke, te ukoliko sve potrepštine u njih ne stanu, savetuje se samo uzana polica u uglu tuš kabine za sve kozmetičke proizvode.

Beli peškiri su obavezni, a uz staklo tuš kabine ići će isključivo ogledalo bez rama. Ako Vam sve deluje previše sterilno, znajte da je dozvoljena jedna biljka kako bi se unelo malo zelenila i dodalo dinamike.

Industrijske varijante kupatila

Industrijska kupatila podrazumevaju okretanje ka sivoj boji, te je kombinaciji svetlijih pločica na zidovima i tamnijih na podu – u okviru sive boje – pravi osnov za dalju nagradnju.

Nameštaj može biti beo ili crn, u zavisnosti od toga volite li svetlije ili tamnije prostore, ali mora biti takav da deluje kao tek ofarban i da na njemu budu vidljivi potezi četkom.
Za sitnice možete dodati velike pletene korpe na otvorenim policama, takođe u crnoj ili beloj boji.

I u okviru ovog stila dominiraju tuš kabine koje su zastakljene, ali se ovde one izdižu na beloj osnovi i potpuno su odvojene od ostatka prostora. Ako baš ne možete bez kade, savet je i da ona bude bela ali makar delom pokrivena zastakljenim paravanom.

Peškiri su crni ili sivi na ručkama farbanim poput nameštaja, dok se i ovde ogledala javljaju bez rama.

Retro izdanja

Retro kupatila ove sezone krasiće dve dominantne verzije. Prvu od njih čini nežni shabby chic u kom dominira bela, a drugu čine tople prirodne nijanse.

Prva varijanta bazira se na belom nameštaju na kom su vidljivi potezi četke kao i u okviru industrijskog stila. Ovo prati u potpunosti beo svaki element kupatila, od tuš kabine ili kade na nogarama do WC šolje i lavaboa.

Ogledala su velika i sa belim ramom takođe od drveta, dok su detalji raskošni i u mnoštvu, od belih i svetlo ružičastih korpi za veš i sitnice do raskošno rađenih držača za peškire. Naravno, u ovom slučaju osvetljenje je veoma bitno, pa ga treba uklopiti sa kompletnim enterijerom.

Drugu verziju činiće kupatila u kojima dominiraju pločice sa teksturom drveta. U slučajevima tuš kabine, zid iza nje se vizuelno odvaja tamnijom bojom drveta, dok se svetlije varijante nalaze na ostalim zidovima i podu. Za kade se isto ne podrazumeva.

Toplini drveta će staklo kao paravan i bele sanitarije dati pravi kontrast. Trebalo bi insistirati na svetlozelenim detaljima kako bi sve bilo u prirodnom skladu, te se kupatilski nameštaj, kao i peškiri i ram za ogledalo, mogu birati u ovoj boji.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.