Oblik lica otkriva mnogo o vama

Autor Datum 04/08/2018

Imate oble obraze, mali, pravilan nos ili četvrtastu bradu? Oblik vaših usana, čela, nosa, odnosno čitavog lica, ne govore samo o vašoj ljepoti i privlačnosti, već mnogo toga otkrivaju io cjelokupnoj vašoj osobnosti. Tako oblik čela ukazuje na inteligenciju, a usana na senzualnost, objašnjava poznati francuski morfopsiholog Patrice Ra.

Okruglo lice

Po njenim riječima, osobe s okruglim licem i punim, zaobljenim obrazima koji odaju dojam mekoće i nježnosti, nalik dječjoj, otkrivaju otvorenu, fleksibilnu i prilagodljivu osobnost. Takve osobe su, po pravilu, veliki optimisti. Otvorene su, srdačne, spontane, ali i pomalo naivne. One život uvijek promatraju s vedre strane i nisu nimalo školon konfliktnim situacijama. Naprotiv, uvijek teže postizanju dogovora i kompromisa. Najveća mana im je činjenica da su vrlo brbljave i jezik im je često brži od pameti pa im se nerijetko događa da zažale zbog nepromišljeno izgovorenih riječi. Uz to, zbog vrlo izraženog optimizma, takve osobe su sklone da precijene vlastite, pa i tuđe mogućnosti. Ipak, njihova najača vrlina je ogroman pragmatizam i umijeće uživanja u životu. U društvu su vrlo omiljene jer život doživljavaju kao veliku igru koja nudi bezbroj mogućnosti, igru u kojoj treba uživati do kraja.

Ovalno lice

Osobe s tako harmoničnim crtama lica su smirene, objektivne i vješte u diplomatkom rješavanju sukoba. Takve osobe znaju biti vrlo diskretne kada je to potrebno, a otvorene su i srdačne isključivo prema onima koje poštuju i do kojih im je stalo. Zato im okolina najviše zamjera na pretjeranoj uzdržanosti i vještom skrivanju osjećaja, kao i na izraženom nepovjerenju prema strogim pravilima, dogmama i duboko ukorijenjenim mišljenjima.

Izduženo lice

Izduženo lice s uvučenim obrazima, što mu daje oblik trokuta karakteristično je za nezavisne, hipersenzitivne i pomalo stroge osobe koje vole sve ooko sebe drže pod svojom kontrolom. To su istovremeno vrlo promišljene i analitične ličnosti koje prvo sve oko sebe dobro osmotre i oslušnu i tek onda delaju. Na prvi pogled takve osobe odaju dojam hjladnoće i uzdržanosti jer se prema drugima rijetko otvaraju, tek onda kada ih dobro upoznaju. Naime, osobe s izduženim crtama lica su, po pravilu, izraziti pesimisti i smatraju da je život kompliciran, težak i opasan. Baš zato su vrlo kritične, kako prema sebi, tako i prema drugima. Unatoč svemu, okoliš vrlo cijeni i poštuje njihovu iskrenost, jer takve osobe u svemu, posebno u međuljudskim odnosima tragaju za onim rijetkim, dubokim, snažnim i trajnim osjećajima. Umjesto brojnih površnih veza one radije biraju samoću.
Izvor:stvarukusa

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.