Koji oblik obrva najbolje odgovara vašem licu?

Autor Datum 16/07/2018

Ne bismo baš da dramatizujemo, ali promjena oblika obrva nekome može promijeniti život. Njihova funkcija je da sprečavaju slivanje tekućine, tj. znoja u oči, ali nama ženama obrve znače toliko više od toga. One uokviruju lice i, ako su pravog oblika, oči izgledaju krupnije, blistavije, otvorenije, i šminka dobiva na smislu. Kada se podvuče crta, oblik obrva trebala bi upotpunjuje oblik oka. Neodgovarajući oblik obrva može učiniti toliko toga lošeg.

Sa obrvama čiji je luk previše oštar možete izgledati previše strogo ili ljuto. Ako su predugačke i spuštaju se, izledaćete tužno ili kao da ste izašli iz nekog nijemog filma iz dvadesetih. A budete li previše istanjili obrve, prosto ćete ubiti znak lica. Ljuti? Tužni? Bez karaktera? Da li smo naveli dovoljno razloga da ispustite pincetu iz ruke i pustite obrve da rastu kako one žele? Prepustite se majci prirodi oko mjesec dana i tek onda krenite putem pravilnog oblikovanja.

Idealan oblik i gustoća obrva imaju vrlo malo veze s oblikom lica u cjelini, točnije skoro i da nemaju. Oblik obrva u stvari ovisi o veličini ostalih dijelova lica, tj. služi da napravi dobar balans, a najviše ovisi od oblika i veličine oka, kao i razmaka između očiju. Dajemo vam nekoliko osnovnih pravila kojima bi trebalo da se vodite prilikom odstranjivanja suvišnih dlačica.

Sitne oči

Malo lice sa sitnim priblizenim očima zahtjeva delikatniji oblik obrva. Trebalo bi da budu tanke i da imaju blagi luk. Ne radite ništa ekstremno da ne biste izgledali kao Gargamel.

Razmaknute oči

Ako je razmak između očiju velik, olovkom docrtajte prednji dio obrva i na taj način ih približite jednu drugoj. Tako će oči izgledati bliže.

Tužne oči

Pogled tužnog kučeta nitko ne želi, a obrve s izraženim lukom stvar mogu samo da učine još gorom. Docrtajte krajeve obrva tako da izgledaju skoro ravno i da se uvijaju blago naviše, ka sljepoočnici. Na taj način ćete vizualno podići oko.

Duboko usađene oči

Ako su vam oči blago upale a ostali dijelovi lica vrlo izraženi, onda si možete dopustiti smjelije, veće i čupaviji obrve.

Spušteni kapci

Kad su na očima kapci spušteni, blago izvijen luk je odgovarajući. To zakrivljenje vizualno podiže kapak. Da biste dobili željeni oblik, obratite pažnju na to da čupate obrve s donje strane, i to od centra prema van.

Rrimaknute oči

Ako su vam oči isuviše primaknute, izbjegavajte da i obrve budu previše blizu. Pincetom odstranite malo više dlačica s unutarnje strane obrva, a olovkom produžite krajeve. Na taj način oči će izgledati udaljenije.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.