Oblog od kupusa – kako pomaže zdravlju?

Listovi kupusa su kao magenti jer izvlače bolest iz tijela. Ostim što se koristi kao sastojak za pravljenje raznovrsnih jela, listovi kupusa su savršeni za liječenje određenih zdravstvenih problema.
oblog od kupusa kako pomaze

Listovi kupusa će vam biti od velike pomoći i možete ih koristiti kao prirodan lijek kod sljedećih zdravstvenih problema:

Otekline uzrokovane ozlijedama

Ako ste ozlijedili ruku ili nogu i to područuje natekne, na to mjesto stavite i zamotajte svjež list kupusa. Stegnite sa povezom. Isti postupak možete napraviti ako ste ozlijedili gležanj ili imate problema sa nateklim nogama. Ako želite postići najbolje rezultate sa ovim prirodnim lijekom, stavite oblog od kupusa prije spavanja.

Štitnjača

Žlijezda štitnjača je jako važna sa obzirom da stvara hormon rasta, upravlja funkcijama u metabolizmu i u organima probavnog trakta. Ako želite prirodan lijek za štitnjaču, da bi ona funkcionisala normalno stavite listove kupusa na vrat gdje se nalazi žlijezda štitnjača. Preko oblog od kupusa stavite zavoj ili šal. Preporuka je da ovo uradite prije spavanja i onda ujutro skinete oblog od kupusa.

Glavobolja

Ako imate problema sa glavoboljama, to može znaćiti da imate problema sa očima. Ali isto glavobolja može biti povezana sa prekomjernim stresom ili umorom. Preporuka je da stavite oblog od kupusa na sljepoočnice i gornji dio glave. Stavite kapu ili šešir kako bi listovi kupusa bili na mjestu.

Bol u grudima zbog dojenja

Ako imate jaku bol zbog dojenja onda možete staviti svježe listove kupusa na grudi i bol će nestati. Možete učiniti uvijek. Biti će vam od velike pomoći i smanjit će bol.