Očistite lice sa paradajzom – Uklanja akne

Postoji bezbroj proizvoda za akne, ali su obično jako skupi i puni kemikalija. Ipak postoji sjajan prirodni lijek. Možete čak i da ga posadite sami: svježi paradajz!
ocistite lice sa paradajzom
Ovo je zaista prava stvar – svježe isječen paradajz može pomoći u smirivanju akni pa čak i da reducira stare ožiljke. Tajna je u njegovom sastabu. Oni imaju visok postotak vitamina A, C i E kao i B6. Ovo oslobađa i otvara vaše pore, au isto vrijeme, dopušta vašoj koži da dobije bitne sastojke.

Najednostavnija primjena je i najbolja opcija:

Uzmite svjež paradajz i isecite ga na pola. Sada trljajte dijelove lica koje imaju najviše akni. Izmasirajte dijelove sa sokom od rajčice i umite se poslije s toplom vodom. Ova metoda je odličan ako imate par minuta vremena.

Ipak, ako imate malo više vremena, možete napraviti efektnu masku.

Za ovo, uzmite svježi paradajz i isecite “X” na gornjem dijelu. Onda dozvolite toploj vodi da teče kroz paradajz oko minutu prije nego što ga izrezati. Sada uklonite sjemenke i sipajte pulpu sve dok imate dovoljno paste. Sve to stavite na lice i ostavite da stoji jedan sat. Ako redovito koristite masku, uskoro ćete primijetiti nevjerojatno poboljšanje.