Očistite organizam od nikotina uz ove namirnice

Pušenje smanjuje količinu vitamina C, E i A. Ovi vitamini mogu zaštititi pluća od oštećenja, pa nakon što prestanete pušiti, obavezno uključite u prehranu namirnice bogate vitaminom C i E.
ocistite-pluca-od-nikotina-uz-ove-namirnice

Pogledajte koje to namirnice trebate jesti kako biste izbacili nikotin iz vašeg tijela.

Brokula

Ovo zeleno povrće je bogat izvor vitamina C i B5. Pušenje smanjuje sadržaj vitamina C u tijelu. Dakle, jedite brokulu kako biste “izbacili” nikotin iz vašeg tijela. On također pomaže u gubitku težine i dobar je za trudnice.

Naranče

Sok naranče je bogat izvor vitamina C. Možete ubrzati metabolizam vašeg tijela i riješiti se stresa, ukoliko redovito jedete naranče.

Sok od mrkve

Ako pušite, onda trebate znati da kada zapalite cigaretu, nikotin ostaje u tijelu tri dana. Ako ste pušač, nikotin oštećuje vašu kožu. Sok od mrkve je dobar za kožu, a također je bogat vitaminima A, C, K, i B koji pomažu u uklanjanju nikotina iz organizma.

Zeleno lisnato povrće

Špinat je najbolje tamnozeleno lisnato povrće koje je ne samo bogato vitaminima, nego i folnom kiselinom. Ako ste u drugom stanju i zabrinuti ste zbog ostatka nikotina u vašem tijelu, jedite špinat.

Nar

Ovo crveno i sočno voće pomaže cirkulaciju krvi i povećava krvne stanice u tijelu. Da biste smanjili potrebu uzimanja nikotina, jedite nar.

Kivi

Ovo čudo od voća pomaže u izbacivanju nikotina iz tijela. Plod je bogat izvor vitamina A, C i E. Kada pušite, ti vitamini se smanjuju u tijelu.

Bobice

Bobice poput jagoda pomažu u “istjerivanju” nikotina i drugih štetnih toksina iz tijela.

Voda

Pušenje dovodi do dehidracije. Prema mnogim istraživačima, možete prestati pušiti i smanjiti nikotin iz tijela konzumiranjem dosta vode.
Izvor:kurir