Od čajnika napravite saksiju za cvijeće

Stare gumene čizme ili plastične papuče, čajnici koji se ne koriste, automobilske gume, bačve, probušeni lonci i kante – sve to može biti fantastičan ukras u vrtu.

Poderane “Kroks” papuče mogu se iskoristiti kao zanimljiv držač za saksije iz kojih će nemarno padati cvijeće. Čizme su naročito atraktivan ukras u koji lijepo može smjestiti manja saksija. Ukoliko su crne ili zelene, čizme treba ofarbati veselim bojama i biće neobičan držač za cvijeće.

Čajnici, kantice ili šerpe savršene su saksije, naročito ukoliko su odbačene zbog probušenog dna. Ovakve saksije daće rustikalan izgled dvorištu ili terasi.

I stare gume mogu se objese o zid i da iz njih “curi” cvijeće. Guma, inače, važi za materijal koji može da se “oblikuje” tako što će se rezanjem napraviti različite skulpture. Upravo ovakvi retro ukrasi ponovo su u modi.

Velika metalna burad ofarbana veselim bojama odličan su držač za saksije. U njima mogu smjestiti velike saksije cvijeće, pa i tuje ili dekorativna drva.

I kamenje koje zadaje muke ljubiteljima zelenog travnjaka može poslužiti kao jedinstvena dekoracija. Malo farbe i mnogo ideja mogu da naprave čudo, jer oblo kamenje može uz pomoć boje dobije izgled bubamare ili jagode.

Prilikom ukrašavanja dvorišta starim, odbačenim stvarima treba samo voditi računa da se koristi isti stil: rustikalan, retro, supermoderan ili osoban. Jer, kada su bašte u pitanju, pravilo je da nema pravila.
Izvor:novosti