Odaberite kvalitetan dušek pažljivo

Nije lako izabrati dobar madrac za krevet, a od toga u velikoj mjeri ovisi da li ćete dobro spavati i ujutro ustajati svježi i odmorni. Zato, kada kupujete madrac, nemojte se vodite samo reklamama proizvođača, primamljivim sloganima, ali i navlakama jer “knjigu ne treba suditi po koricama”. Najvažnije je da se rukovodite svojim potrebama i potrebama ukućana, jer ono što jednoj osobi odgovara, drugoj možda ne prija.

Provjerite kako su napravljene bočne strane madraca, to jest jesu li kvalitetno ušivene, jer od toga umnogome ovisi koliko dugo će zadržati prvobitni oblik. Iz istog razloga izbjegavajte sjediti na rubu kreveta.

I postolje kreveta je vrlo bitno, jer nosi 50 posto tereta. Najbolje bi bilo da kupite madrac i podnicu zajedno, jer to znači da savršeno odgovaraju. Izbjegavajte ravna postolja na punom okviru, iako se stavljaju da bi madrac djelovao čvršće, ubrzavaju i njegovo propadanje.

Možda će vam ovaj savjet zvučati okrutno, ali nemojte razbacujete pare na preskupe madrace za bebe i malu djecu!

Naime, proizvođači jedva čekaju da mlade roditelje, osjetljive na svoje mališane, uvjeriti da je najmlađim članovima obitelji potreban najskuplji madrac. Istina je da bebama i mlađoj djeci, zbog male kilaže, odgovara bilo koji prosječno kvalitetan madrac. Također, imajte na umu da će dijete brzo ga preraste i zato nema potrebe da trošite basnoslovne svote novca.
Izvor:Novosti