Odaberite tepih po vašoj mjeri

Ukoliko imate namjeru u stan unijeti novi tepihe, imajte na umu da su trenutno pravi hit neutralne boje. Napominjemo teksturu tepiha, u dnevnu sobu stavite onaj koji je lakši za održavanje, a u spavaću sobu punije tkanje.

Za sve one koji ne vole papuče, a uživaju bosi ili u čarapama hodaju po stanu, tepih je idealna podloga. Osim što prija stopalima, ovaj izuzetno važan detalj, svaki ambijent čini elegantnijim, iu isto vrijeme toplijim i ugodnijim. Ukoliko ovih dana renovirate stan ili želite promijeniti “podne prostirke”, dizajneri interijera savjetuju da prilikom odabira imate na umu:

* Neutralne boje poput sive, krem i čokoladne su trenutno pravi hit jer se savršeno uklapaju uz razne vrste namještaja.

* Ako želite tepih bude u centru pažnje, odaberite onaj sa šarama u obliku lišća ili cvijeća.

* Razne nijanse plave su također “in” jer djeluju ugodno smirujuće. Osim toga, podsjećaju na morske valove, pa u dom unose duh ljeta. * Nijanse smaragda i limete su također vrlo popularne ove sezone. Zeleni tonovi potiču kreativnost i pozitivnu energiju, a prostor uvijek izgleda svjetlo i “svježe”.

* Tepihe ili staze u nijansama ljubičaste, koraljne, pink ili crvene odaberite za manje prostorije poput hodnika i kupatila.

* Na kraju, uvijek imajte u vidu teksturu tepiha, pa one lakše za održavanje stavite u “prometnije” dijelove kuće, au spavaću sobu smjestite one deblje, punijeg tkanja.
Izvor:zenskikutak