Odabir haljine u skladu sa građom

Stigli su topli dani i jedan od najpopularnijih odjevnih predmeta koje možemo vidjeti u gradu su proljetne haljine. Jednostavnih ih je nositi nego ljeti, jer se u proljeće slobodno kombiniraju i sa zimskim odjevnim predmetima – imate priličnu slobodu u kombiniranju, bez previše zamaranja. Da ove godine sa stilom otvorite sezonu nošenja haljina, donosimo vam nekoliko korisnih savjeta, kako odabrati haljinu koja najbolje odgovara vašoj tjelesnoj građi.
odaberite haljinu u skladu sa gradjom

Ženama građe pješčanog sata odgovaraju svi krojevi, ali ih je ipak najljepše vidjeti u haljinama koje prate liniju tijela. Ako ste sretnica ove građe – samo hrabro, za vas nema ograničenja.

Ako ste kruškolike građe, odabirite haljine otvorenih ramena ili s naramenicama koje su spuštene na nadlaktice. Na ovaj način ćete pažnju s jačih bokova preusmjeriti na ramena i vizualno postići ravnotežu i proporcionalnost.

Žene jabukolike građe, bez naglašenog struka trebale bi se opredijeliti za haljine ravnog kroja. Ovaj kroj vizualno „izravna“ figuru, odnosno skrene pažnju s najšire točke – struka. Slobodno se odlučite za kratke ili dekoltirane haljinice, na taj ćete način privući pažnju na adute.

Imate li višak kilograma, izbjegavajte usko jer ćete izgledati vulgarno. Isto vrijedi za prekratko i previše dekoltirano. Najbolji je izbor haljina – košulja, duža, šira haljina s tankim remenom i po mogućnosti sa sitnim nenametljivim uzorkom.
Kao i kod viška kilograma, u slučaju s velikim grudima nije na odmet malo pripaziti da se elegantan, ležeran izgled ne pretvori u vulgaran.
Najvažniji od svega je kvalitetan, udoban, dovoljno velik grudnjak koji pruža potporu. Haljine V izreza najljepše pristaju ženama velikih grudiju, time da je bolje odlučiti se za plići i pristojniji izrez, nego dubok. V izrez će automatski izdužiti figuru i smanjiti grudi, a cjelokupni će izgled biti uravnotežen.

Malim grudima je lako doskočiti proljetnim haljinama. Dovoljno je izabrati haljine koje privlače pogled na gornji dio tijela, bilo da se radi o volančićima, mašnicama, bogatim uzorcima, naborima ili sličnom – to je to.