Kako odabrati rumenilo prema obliku lica?

Autor Datum 02/08/2018

Rumenilo je osnovni alat za davanje svježine licu, a djeluje na principu stvaranja sjene kojima se naglašavaju njegove konture. Nanošenje rumenila ne treba ograničiti samo na obraze, a jedan potez preko sljepoočnica, na čelo i bradu zaokružit cijelo lice, pa će djelovati manje našminkano.

Ovalno lice

Idealno mjesto za rumenilo ćete pronaći tako što ćete napućiti usne, a četkicu postaviti na gornji dio jagodične kosti i povući duž udubljenja. Potom se u blagom luku spustite dolje sve do ruba lica, tako da ste gotovo zarumenili trokut čiji je vrh kod nosa, a dno uz rub lica. Lice ćete tako optički podijeliti, pa će ono postati izražajnije.

Okruglo lice

Kod ovog tipa lica važno je rumenilom oblikovati nježne rubove, a nipošto nagle prelaze. Savršeno mjesto za nanošenje rumenila odredite tako što ćete obraze lagano uvući između kutnjaka. Udubljenje koje je nastalo premažite rumenilom koje ste nanijeli na usku četkicu tako da ga nanosite od ruba lica prema nosu.

Četvrtasto lice

Duž cijele konture lica oblikujte mekane rubove nježnim potezima kista na koju ste nanijeli rumenilo. Naročito je važno da ga nanesete uz sam korijen kose i da uz rub lica ono bude jače, a prema sredini lica blaže.

Srcoliko lice

Rumenilo kod ovog oblika lica služi za blago izednačavanje proporcija. Malu količinu rumenila treba staviti na vrh brade i sredinu čela. Kod ovog tipa treba naglasiti same jagodice. Nasmiješite se u ogledalo i uz nekoliko poteza kistom od sredine lica prema van osjenčite uzdignute vrhove jagodica.

Duguljasto lice

Kod ovog oblika važno je optički skratiti lice, a to ćete postići tako što ćete rumenilo nanijeti od jagodične kosti ka ušima, tako da stvorite vodoravnu, a ne vertikalnu sjenu na licu. Time ćete vizualno proširiti lice i istaknuti njegove vrline.
Izvor:24sata

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.