Odbacite ove navike i smršavite brzo

Mršavljenje je delikatan i specifičan proces u kojem morate upoznate svoje tijelo i to koliko i kada mu je potrebno hrane i tekućine.

Evo popisa nekih navika koje možda prakticirate, a niste ni svjesni da one stoje na putu gubitka kilograma

1. Preskakanje doručka

Mnogi ljudi preskaču doručak da li zbog žurbe na posao ili zbog toga što misle da će tako smanjiti dnevni unos kalorija. Međutim, doručak je najvažniji obrok u danu kada želite izgubiti kilograme. Energija koju ćete dobiti iz doručka jako je važna za početak dana, a pun stomak ujutro znači i manju potražnja za hranom tijekom popodneva i večeri.

2. Cijeli dan gladujete, a navečer pretjerate

Mnogi se trude da cijeli dan ništa ne jedu i misle da će tako smršati. Ovo je vrlo opasno za organizam jer većina na kraju dana posustane i pojede prvo što im se nađe pod rukom i to obično u prekomjernoj količini. Ovo je definitivno jedna od najlošijih navika koju možete imati. Ne samo što ćete navečer pretjerati s hranom, nego ćete je unijeti u najgore doba dana kada nećete vježbati niti trošiti kalorije.

3. Alkohol

Možda se ne debljate od hrane, ali ukoliko pretjerujete s alkoholom onda je to definitivno razlog viška kilograma. Alkohol se izravno u vašem organizmu pretvara u masnoću, tako da bi tijekom dijete trebalo pripaziti i na količinu unosa ovog pića.

4. Stalno grickanje

Da li svaki put kada se nađete u kuhinji uzmete nešto gricnete? Ovo je također još jedna loša navika koja može prijeći u nesvjesno. Jako je važno da pobijedite “lažnu glad” i da ne jedete svaki put kada vam se nešto jede. Također, nemojte posezati za hranom kao utjehom kada se osjećate loše ili depresivno.

5. Nagrađujemo sebe nakon iscrpnog treninga ili gubitka kilograma

Ukoliko na treningu date sve od sebe i pretrčite nekoliko kilometara za koje ste bili uvjereni da niste u mogućnosti, loša navika je da nakon toga nekoliko dana ne odete na trening ili počastite sebe obilnom večerom. Ovo može prijeći u naviku koja će stopirati mršavljenje.

6. Ne slijedite rutinu koju ste stekli u prehrani i vježbanju

Ono što je možda najvažnije jeste da imate neki ustaljeni način funkcioniranja i što se vježbanja i što se prehrane tiče. Satnica je od ključne važnosti pa se trudite da uvijek jedete u isto vrijeme i vježbate, također.
Izvor:Super Žena

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.