Odluke koje trebate donijeti do kraja decembra

Svoju energiju usmjerite isključivo na budućnost i postizanje budućih ciljeva, a to ćete uspjeti samo ako se otarasite ovih misli koje vas samo vuku natrag.
odlucna zena
Prosinac je vrlo važan mjesec, prije svega zato što je to vrijeme za postavljanje osnova za iduću godinu.

Ovo je, zapravo, idealno vrijeme da se pripremite za doček jedne nove, bolje godine i to donošenjem odluka koje će utjecati na njenu kvalitetu. Iskoristite ovaj mjesec da razbistrite misli, odredite ciljeve i usredotočiti se na svoju budućnost.

Kako bi 2015. godina bila bolja od svih prethodnih, morate se otarasiti stvari, situacija, ljudi koji vas vuku natrag. Umjesto da se opterećujete onime što ne valja, svu energiju usmjerite na ono što je dobro i ono što želite, a najbolji način da sve to učiniti jeste da već jednom prestanete se bavite sa sljedećih 10 stvari!

1. Nemojte misliti da niste tamo gdje bi trebalo biti – Postavite si cilj i trudite se da u novoj godini što više napredujete, kukanje nad situacijom neće pomoći.

2. Odbacite sve predloške koji vas sputavaju na putu ka napretku – Vrijeme je da počnete s pozitivnijim stvarima!

3. Ostavite se ideje da vaši izazovi traju vječno – sva iskušenja i problemi su trenutni, ali naučene lekcije su blago koje stječete i imate zauvijek!

4. Ne razbijajte glavu da sve odmah shvatiti – Ono što vam se danas čini da nema smisla, izgledat vam sasvim ločigno jednog dana.

5. Zauvijek napustite misao da vam ništa ne ide od ruke – Sve je mnogo bolje nego što se vama čini, cijenite ono što imate i znajte da uvijek postoji mogućnost da bude gore.

6. Prestanite se pitati zašto se to događa baš vama – Umjesto postavljanja retoričkih pitanja, pokušajte naučiti nešto iz date situacije.

7. Ugasite nagon kontrolirati svaki ishod – Možda nećete imati sve što želite kada poželite, ali, priznajte sebi, uvijek imate ono što vam treba kada vam to zaista treba.

8. Prestanite mislite da su greške nešto najgore na svijetu – Svaka pogreška je lekcija za sebe, koja pomaže da sazriju i koja će vam jednog dana biti od pomoći!

9. Odstranite potrebu da uvijek budete u pravu – Dokazivanje pogrešaka drugih ne znači da ste u pravu. Ako ste sigurni u svoj izbor, nema potrebe da išta dokazujete.

10. Nikad ne recite da je za vas prekasno – Vaši snovi su vrlo važni i tu su s razlogom! Pratite svoje srce i koračajte ka cilju i bit ćete slobodni, uspješni i sretni!
Izvor:still