Odmorite svoje lice od šminkanja

Autor Datum 20/10/2018

Većina žena se šminka svakodnevno. Iako bi bez šminke teško mogli zamisliti život, stručnjaci savjetuju da što je moguće češće odmorite od šminke. Kad dođete kući s posla, izlaska, kupnje, za vikend … kad god je to moguće, skinite šminku i očistite lice. Donosimo vam pet najvećih razloga zbog kojih biste trebali pauzirati od šminkanja.

Odmorite lice od šminkanja

Zaštita kože

Šminka za kožu, pogotovo ona koja ima SPF, može začepiti kožu i spriječiti kisik da ulazi i izlazi kroz pore. Što je više koristite, to je gore za vašu kožu. Osim toga, ovisno o sastojcima u proizvodima, prekomjerna upotreba može isušiti kožu i uzrokovati akne i prištiće.

Šminka će izgledati bolje

Ako nekoliko dana odustanete od pudera, rumenila, highlightera, koža će lakše disati i kisika se neće morati probijati kroz slojeve šminke da bi došao do kože. Nakon odmora od šminke pore će se odčepiti i suziti, pa će šminka mnogo bolje izgledati na svježoj i odmornoj koži.

Zdravije i otpornije trepavice

Previše maskare može oslabiti sitne i nježne trepavice, te ih prorijediti. Odmor od maskare može osnažiti trepavice, jer se maskara neće nakupljati na njima i sprečavati ih da dišu.

Ušteda vremena

Koliko vremena trošite na šminkanje? Sat i po, sat, 30 minuta? Budite li se ujtru ranije kako biste imali dovoljno vremena da se našminkate i spremite za posao? Ako odlučite napraviti pauzu od šminke ili se šminkati manje, moći ćete spavati duže ili to vrijeme iskoristiti za nešto drugo.

Ušteda novca

Ljubav prema šminki košta, nerijetko i previše. Oskim što će utjecati na zdravlje i izgled kože, odmor od šminke će vam pomoći i uštedjeti nešto novca.
Izvor:ljepota

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.