Održite mladolik izgled uz ove savjete

Autor Datum 22/03/2018

Starost, nažalost, ne možemo izbjeći. Svaka osoba fizički stari, ali možete izgledati mlađe ukoliko vodite računa o svojoj koži. Portal ‘Womanitely’ donosi vam sedam savjeta koji bi vam trebao pomoći da očuvate mladenački izgled.

Izbacite loše navike

Konzumiranje alkohola i duhana može pomoći u jednom trenutku da se osjećate dobro, ali vam neće pomoći da izgledate mlađe. Ukoliko pijete i pušite svaki dan, to može utjecati na dehidraciju, prerano dobivanje bora, gubitak kolagena (protein bitan za hrskavicu, zube, kosti, zategnutost kože i krvnih žila) i elastičnosti kože. Ostavite duhan i alkohol, tijelo će vam biti zahvalno na tome.

Čuvajte vrat, ramena i ruke

Važe lice može izgledati mlađe u odnosu na godine koje imate, ali vaš vrat, ramena i ruke odmah govore točno koliko ste stari. Bitno je voditi računa o tim dijelovima tijela kako biste izbjegli prerano starenje. Mažite vaš vrat, ramena i ruke kremom prije spavanja i koristite kremu za sunčanje tijekom dana.

Provodite manje vremena na suncu

Pod ovim se ne podrazumijeva da potpuno izbjegavati sunce. Čovjek mora malo vremena da provodi svaki dan na suncu kako bi naš organizam dobio dovoljno vitamina D (bitan za pravilan rast kostiju, zuba, dobar rad mišića i živčanog sustava). Međutim, previše vremena na suncu je loše po vašu kožu, potiče pojavljivanje bora, ubrzano starenje kože, čak i rak kože.

Koristite kreme s visokim faktorom zaštite od sunca prije nego što napustite kuću iu toku dana ukoliko je to potrebno. Stručnjaci savjetuju da koristite kremu za sunčanje čak i kada su oblačni i kišni dani.

Ne dirajte lice

Suzdržite se da ne dodirujete rukama vrat i lice, kako biste izbjegli akne, odnosno prerano starenje kože. Ne trljajte oči i nos. Koža oko očiju je jako osjetljiva i kada je ne dodirujete, smanjujete njezino trošenje.

Perite lice dva puta dnevno

Nekada ste previše pospani da perete lice ujutro, a nekada previše umorni da to učiniti navečer. To je jedna od najgorih navika koje izazivaju prerano starenje. Za pranje lice vam treba svega nekoliko minuta, tako da nemojte izmišljate razloge za izbjegavanje. Ne samo da sprečava rano formiranje bora, već sprečava pojavu akni.

Naspavajte se

Bilo da spavate više od osam sati ili manje od šest, možete nanijeti svojoj koži vište štete nego koristi. Vašem tijelu neophodno je od sedam do osam sati sna kako bi se oporavio. Jedno od najbitnih pravila kako biste izbjegli bore jeste spavati najmanje osam sati, ali da legnete prije 23 sata navečer. Ako zaspite poslije ponoći i odspavate osam sati, primijetit ćete da dobivate bore prije nego što bi trebalo.

Najzdraviji san je između 22 sata navečer i dva sata ujutro, jer se tada tijelo najviše odmori. S obzirom na brzinu života, teško je leći oko 10 sati navečer, ali je sasvim izvedivo zaspati prije 23 sata.

Povećajte unos antioksidansa

Potrudite se unositi veću količinu antioksidansa u važu prehranu, jer se te tvari utječu na regeneraciju kože i sprječavanje bora. Neke od hrana koje sadrže najveći broj antioksidanasa su bobičasto voće, grah, crna čokolada, jabuke, artičoka, mrkve, crno grožđe, šljive …
Izvor:Novosti

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.