Gdje odsjesti: hosteli, hoteli i apartmani u Beogradu

Autor Datum 31/08/2017

Pored toga što je srpska prestonica, Beograd (ili Beli grad) je ujedno i njen najveći i najbrojniji grad. Dakle, Beograd je veličina u svakom smislu te reči. Nakon kraja rata i oktobarskih promena iz 2000. godine, ova, slobodno možemo reći, metropola sve više privlači pažnju turista iz celog sveta.

U čemu je lepota Beograda?

Na pitanje zašto je Beograd sve popularnija destinacija među turistim odgovora je više. Jedni u Beograd dolaze kako bi se upoznali sa njegovim prirodnim lepotama: rečnim obalama, ostrvima, Avali, Kalemegdanskom, Topčiderskom i drugim parkovima. Drugi žele da upoznaju njegovu intrigantnu istoriju, zajedno sa istorijom čitave države. Treći se u Beograd namere onda kada u njemu ima kulturnih dešavanja i različitih festivala. Četvrti, obično oni mlađi mada to nije pravilo, u njega dolaze u potrazi za dobrim provodom. Iako nije Las Vegas, kada je u pitanju noćni život, beli grad je na prilično dobrom glasu. Bilo da volite kafane, splavove, klubove ili mesta sa odličnim svirkama u prestonici ima svega. Ovde se žura do ranih jutarnjih časova, pa i duže. Uz dobro društvo, noći nikad kraja.

Šta iznajmiti: hotel, hostel ili apartman u Beogradu?

Bez obzira na to šta turiste motiviše da posete srpsku prestonicu, svi oni pre dolaska ili neposredno po samom dolasku moraju sebi obezbediti smeštaj u Beogradu.

Ponuda smeštaja u našoj prestonici veoma je široka, ali i prilagodljiva kako željama i potrebama njegovih gostiju, tako i budžetu kojim oni raspolažu. Najjeftinija opcija za prenoćište jesu hosteli. Cena noćenja u višekrevetnim hostelskim sobama u nekim hostelima niža je od 10 evra. Ova opcija idealna je za mlade osobe otvorene za upoznavanje ljudi i sklapanje prijateljstava. Međutim, hosteli nisu najbolja opcija za smeštaj bračnih parova, posebno ne onih koji imaju decu. Oni se mnogo češće odlučuju za rezervaciju sobe u hotelu.

Hotela u Beogadu ima mnogo. Prostiru se na različitim gradskim lokacijama. Razlikuju se međusobno po mnogo čemu. Broju zvezdica koje ih odlikuju, kvalitetu usluge koju pružaju gostima, ali i ceni noćenja. Upravo zbog cene se za noćenje u onim najluksuznijim odlučuje samo mali broj turista. Oni manje luksuzni, nešto su jeftiniji, ali nude i uslugu dosta lošijeg kvaliteta.

Relativna novina u svetu turizma jeste iznajmljivanje stanova i apartmana preko različitih internet stranica. Iznajmljivanje apartmana je i u Beogradu moguće. Čak šta više, ponuda apartmana u Beogradu je izuzetno široka, a istovremeno i raznovrsna. Iznajmljuju se apartmani svih površina: od garsonjera i jednosobnih stanova, pa sve do luksuznih dvosobnih i trosobnih. Stoga je iznajmljivanje apartmana u Beogradu odlična opcija za sve: kako za pojedince i mlade parove, tako i za bračne parove sa decom.

Odlično opremljeni apartmani Beograd se mogu iznajmiti na skoro svim gradskim lokacijama, ali ih najviše ima u centru i njegovoj okolini, dakle na najtraženijim lokacijama. Cene njihovog iznajmljivanja kreću se od 25 evra za one manje, pa sve do preko 100 evra za jedno noćenje. I dok u hotelima i hostelima sobe manje više liče jedna na drugu, apartmani se međusobno po mnogo čemu razlikuju.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.