Ogrlice za bebe: o čemu strogo morate da vodite računa

Autor Datum 25/01/2018

Na daleko poznate ogrlice za bebe, imaju mnoga pozitivna svojstva i u širokoj su upotrebi. Bez obzira što se ogrlice za bebe masovno koriste, vi morate dobro da pročitate upustvo pre korišćenja.

Dakle, morate da znate sastav tih ogrlica, po kom principu rade, da li mogu da izazovu neke negativne efekte, odnosno da loše utiču na vaše dete, na njegovo zdravlje i slično. U suštini, ove ogrlice za bebe ne mogu tek tako lako da proizvedu bilo kakve štetne uticaje, pogotovu što su upravo napravljene da pomognu bebama da se izbore sa raznim vrstama mučnina i bolova.

Gde kupujete ogrlice za bebe?

Pre svega jako je važno da ogrlice za bebe kupujete na dobro proverenim mestima. Nikako nemojte kupovati ogrlice za bebe ukoliko vidite da se one nalaze van pakovanja ili ukoliko niste baš sigurni da su to originalne ogrlice za bebe. To generalno važi i za većinu stvari koje ćete nameniti vašim bebama. Jednostavno to moraju da budu sterilisane i proverene stvari.

Sa druge strane treba da imate u vidu da postoji mnogo kopija ogrlica za bebe. To ni u kom slučaju ne znači da će te kopije da naškode vašem detetu, već samo znači da neće imati dejstvo, koje bi inače trebalo da imaju. Kopija, kao što je to slučaj i sa mnogim drugim stvarima, ima na svakom koraku, te u ovom smislu treba da budete obazrivi. Veliki izbor ogrlica za bebe mozete videti na linku.

Beba ne treba da glođe ovu ogrlicu

Ova ogrlica ne služi kao igračka niti to jeste. Ova ogrlica nije ukras i vi treba da potpomognete da ona deluje. Naime, ne bi trebalo da beba glođe ovu ogrlicu. Kada joj prvi put stavite ogrlicu za bebu od ćilibara, onda je posmatrajte kako će ona da reaguje. Da li će izgledati kao da joj smeta, da li će biti radoznala, pa će tako krenuti da ispituje šta se to novo nalazi na njenom vratu.

Oglica za bebe nije za glodanje i zato ne bi trebalo da budete popustljivi i da joj dozvolite da oglicu stavlja u usta. Naravno da ogrlica za bebe u tom slučaju neće izgubiti dejstvo, ali to neće biti dobro za vašu bebu.

Beba ne treba da nosi ovu ogrlicu u toku noći

Bebe nikako ne bi smele da nose ogrlice u toku noći. Vi tada ne vidite šta one rade, da li ih glođu, da li ih okreću, da li rade nešto što može da bude rizično. Dakle, ogrlica za bebe se u toku noći skida. Potpuno se kao logično nameće i pravilo da se ogrlice za bebe nose samo kada ste vi odmah do bebe i kada je posmatrate. Nikako se ne preporučuje da bebi stavite ogrlicu, a onda da je ostavite samu u sobi. To se uglavnom navodi kao uputstvo bilo koju marku orglice za bebe da kupite.

Ogrlica mora da se održava

Postoje pravila kako se ogrlica “puni” i kako se pojačava njeno dejstvo, ali ovde nije reč o tome. Ovde se govori o njenom higijenskom održavanju.

Dakle ogrlicu za bebe ne bi trebalo da držite na bilo kom mestu. Najbolje bi bilo da postoji kutija u kojoj ćete je držati. Takođe, treba da vodite računa da ona ne dođe u kontakt sa nekim štetnim materijama.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.