Ojačajte lomljive nokte uz ove savjete

Ukoliko se vaši nokti lome, pucaju, listaju, vrlo je vjerojatno da vam nedostaje neki vitamin ili mineral, ili da vašim noktima treba dodatna njega.

Pročitajte nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da vaši nokti budu zdravi i da se problemi s pucanjem i listanjem noktiju vremenom umanje.

Maslinovo ulje za njegu noktiju

Jednom tjedno uronite nokte (prethodno odstranite lak s noktiju) u maslinovo ulje 20 minuta. Nakon ovog tretmana obrišite nokte i namažite hranjivom kremom za njegu noktiju (dobar način uštedjeti novac i vrijeme je kupiti kremu za njegu ruku i noktiju – tako ćete ujedno njegovati i ruke i nokte).

Napravite sami ulje za njegu noktiju

U nekoliko žlica maslinovog ili bademovog ulja ukapajte 10 kapi ricinusovog ulja. Ricinusovo ulje pomaže rast noktiju i njeguje kožicu oko noktiju. Smjesu ulja sipajte u staklenu bočicu (može vam poslužiti stara bočica od kapi za nos). Ovim uljem možete njegovati nokte svaki put kada mijenjate lak za nokte, ili svakoga dana (ukoliko ne koristite lak za nokte svakodnevno).

Napravite pauzu u lakiranju noktiju

Jedno mjesečno ili više puta napravite pauzu u lakiranju noktiju i odstranjivanjem laka za nokte agresivnim sredstvima. Ovako ćete pomoći u obnavljanju vaših noktiju (posebno ukoliko ih u tom periodu njegujete i promijenite lose prehrambene navike).

Napravite vitamisnko-mineralni test

Ovaj test moguće je i besplatno napraviti u bolje opremljenim ljekarnama, kao i kod liječnika. Ukoliko se nokti lome ili listaju, velika je vjerojatnost da vam nedostaje neki vitamin ili mineral (ili više njih). Unosom tih vitamina i minerala (prehranom i SUPLEMETI) možete vaše nokte ponovno oživite.