Oprema za kupatilo u skandinavskom stilu

Autor Datum 14/03/2016

Ukoliko biste voleli da od svoje kupaonice napravite pravu spa-oazu, glavni predlog dizajnera enterijera jeste da se okrenete skandinavskom stilu. Pre svega, za ovakvo uređenje neće Vam biti potrebna posebna oprema za kupatilo, niti će morati da postavljate nove pločice, već će biti dovoljno da samo osvežite zidove belom bojom i potrudite se da unesete nove simpatične detalje u ovu prostoriju. Tako će Vam oprema za kupatilo zapravo biti dovoljna da stvorite utisak pravog skandinavskog kupatila, toplog relaksirajućeg mesta u okrilju zime.
skandinavski stil kupatilo

Kupatilski nameštaj

Za početak, oprema za kupatilo u skandinavskom stilu podrazumeva nameštaj od drveta ili onaj sa teksturom drveta. Iako se u okviru ovog trenda uređenja ide ka svetlijim bojama, Vi možete birati i one na sredini valera, ali je od izuzetnog značaja da oprema za kupatilo imitira teksturu i šare drveta.
Naravno, to svakako znači i da kupatilski nameštaj nikako ne sme biti sjajan, već u mat boji. Ovako složena oprema za kupatilo dobro se uklapa sa belom bojom zidova, što skandinavski stil i zahteva. Upravo tako će oprema za kupatilo u većim dimenzijama zapravo biti baza za dalju nadgradnju, koja u granicama ovog trenda podrazumeva kombinaciju bele boje i drveta, sa plavim detaljima i posebnim akcentima u jarkim, odnosno bojama sunca, poput žute, narandžaste ili crvene.

Bela i plava oprema za kupatilo u setovima

Dalje, oprema za kupatilo mora doći u setovima, po mogućstvu jednobojnim, kako bi čitava prostorija bila označena ovim stilom. To znači da uglavnom mora biti birana bela ili plava ili i jedna druga oprema za kupatilo, što svakako podrazumeva pre svega dozere za sapune, šampone i kupke, kao i držače za peškire, tvrde sapune ili pak četkicu u pastu za zube.
Predlog je da se i na otvorenim policama smenjuje upravo ovakva oprema za kupatilo, a možete urediti police i tako da na jednoj budu samo detalji bele, a na drugoj plave boje. Kada je u pitanju nijansa plave opreme za kupatilo, birajte onu koja ide ka hladnijem tonu, pomešana sa sivom, ili pak akvamarin plavu. Takođe, oprema za kupatilo bi trebalo da bude samo u ove dve boje, nikako šarena.
Dodatne akcente i dinamiku u prostoru pružiće Vam oprema za kupatilo u vedrim, jarkim bojama sunca, ali se odlučite samo za jednu od tri boje – narandžastu, žutu ili crvenu – kako ne bist eotišli u šarenilo. Stoga je generalni predlog dizajnera da se prostor osveži peškirom u nekoj od ovih boja, tako da akcenat možete redovno menjati, dok će oprema za kupatilo ostati kao baza ovim detaljima.

Podna i zidna oprema za kupatilo

Kada je u pitanju podna oprema za kupatilo, tu možete birati prostirke u plavoj boji, a možete skrenuti i u šarenilo ili šare – najbolje one koje podsećaju na ćilime i koje se savršeno uklapaju u skandinavski stil.
Zidna oprema za kupatilo bi trebalo da, pored plave ili bele boje držača za peškire, podrazumeva i iste takve držače za toalet-papir. Takođe, na zidove možete dodati i plave i bele ramove u koje ćete postaviti fotograije ili slike, najbolje dalekih fjordova ili Severnog mora, kako biste upotpunili sliku Skandinavije u ovoj prostoriji.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.