Opustite se uz ove ljekovite biljke

Ako vam nikako ne polazi za rukom da se opustite onda probajte jednu od ovih pet spasonosnih biljčica:

SRDAČAC (Leonurus cardiaca)

Kada ste nervozni i napeti i osjećate da biste najradije pobjegli od svih i svega onda probajte srdačac. Preporučuje se svježim mamama da se izbore s anksioznošću ili ženama koje imaju izuzetno napete situacije na poslu ili kod kuće. Srdačac vas neće učiniti poletnim i zablesavljenim leptirićem nesvjesnim svog okruženja, već će vam pružiti stabilnost i čvrstu poziciju kako biste mogli racionalno procijeniti situaciju. Koristite tinkturu prema priloženom uputstvu i po potrebi.

KAVA KAVA (Piper methysticum)

Stanovnici otoka na Pacifiku vec tisućama godina koriste korijen ove biljke za miran san. Opušta mišiće dok um ostaje potpuno bistar. Preporučuje se za razne vrste ankioznosti – od straha od letenja do straha od konfrontacije ili nastupa. Ono što biljku čini jedinstvenom jest da vas potpuno opusti i umiri i onemogućava negativnim osjećajima kao što su bijes i frustracija da pokažu svoje ružno lice. Uzimati tinkturu prema uputama.

EKSTRAKT ZOBI (Avena sativa)

Nije kaša od zobenih uzalud na svim jelovnicima zdrave prehrane, jer ne samo da poboljšava metabolizam, daje energiju i detoksicira jetru već ima i izvrstan učinak na raspoloženje. Posebno se savjetuje ljudima kod kojih stres uzrokuje fizička oboljenja (visok tlak, sindrom osjetljivih crijeva, ubrzan rad srca). Uzimati tinkturu prema uputama.

VALERIJANA (Valeriana officinalis)

Ljekovita dejstva valerijane poznata su već nekoliko tisuća godina. Ima izuzetno sedativno dejstvo i vrlo povoljno utječe na povratak u ravnotežu u stanjima anksioznosti. Blaga prirodna svojstva valerijane poput valtrat djeluju anksiolitički i hipnotički (umirujuće djeluju na živce, moždanu koru …). Valerijana ima poseban učinak u ublažavanju nesanica, zato što na prirodan način omogućuje dobar san. Koristiti tinkturu po uputstvu.

MATIČNJAK (Melissa officinalis)

Ako želite opustiti, a da ne uronite u sedativni stupor, onda je matičnjak odličan izbor. Preporučuje se ljudima koji nisu u depresiji, ali osjećaju nedostatak životne radosti i energije. Odličan je iu situacijama kada smo toliko preplavljeni emocijama i stresom da se prosto blokiramo. Najbolje je piti čaj od matičnjaka: šaku osušenih listova preliti kipućom vodom i ostaviti da odstoji 10-15 minuta.
Izvor:Marija Milačić
Izvor: Sensa.rs

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.