Organizujete vjenčanje? Evo šta nikako ne smete zaboraviti

Autor Datum 20/12/2015

Često se dešava da platite danak neiskustvu u organizaciji velikih događaja i da propustite da isplanirate neke ključne momente svog savršenog dana. Evo šta savetuju profesionalci, kojima je posao da organizuju venčanja.

Muzika za specijalne trenutke

Muzika je najvažnija za atmosferu, te na vreme rezervišite dobar bend za svadbe ili DJ-a. Pre svega, važno je da imate poverenja u njih i da u pitanju budu zaista kvalitetni muzičari, odnosno odličan DJ. Bend za svadbe ili DJ-a na vreme obavestite koju pesmu biste želeli za prvi ples, kao i koja numera bi trebalo da prati vaš ulazak u salu. Iskusan bend za svadbe ili DJ trebalo bi da znaju i da podese ostale pesme prema ovim centralnim momentima. Bitni trenuci su, takođe, iznošenje torte (i sečenje prvog parčeta) i bacanje bidermajera, ako će se to obavljati u sali. Zato je važno da bend za svadbe ili DJ imaju unapred utvrđenu listu pesama.

Prateći elementi prvog plesa

Prvi ples bi trebalo da počne sa nekim pred-uvodom, te je važno da imate najavu. I ovo bi trebalo da prepustite da uradi DJ ili bend za svadbe, ali jasno se izjasnite kakvu kombinaciju pesama želite. Takođe, na vreme dogovorite i prateće elemente ako planirate da ih uvodite, poput dima, mehura od sapunice, balona ili konfeta.

Šta ako bude duvao vetar?

Ništa strašno. Veče pre svadbe ili istog jutra na unutrašnju stranu venčanice, ako je lagana i plašite se da će se podizati, zašijte malo težu dugmad kako bi se čvrsto držala. Ako nemate veo, lagana bela ešarpa od kašmira sačuvaće frizuru dok pređete od kola do crkve i/ili opštine.

Fotografije sa porodicom i prijateljima/h3>
Sa fotografom unapred dogovorite da vodi računa o vašim slikama sa porodicom i prijateljima, ili organizujte vreme specijalno za slikanje, kako vas zvanice ne bi vijale po sali. Deo fotografija možete obaviti odmah nakon venčanja, sa kumovima i roditeljima, dok ostatak možete izvesti posle venčanja u crkvi. Sa gostima koji kasnije dolaze organizujte slikanje čim stignu, kako biste bili rasterećeni do kraja dana, odnosno večeri, i vi i oni.

Pokloni za kumove

Pokloni za kumove ne moraju biti posebno skupi – biće dovoljno da osmislite nešto originalno i u njihovom stilu kako biste ih obradovali. Bitne su pažnja i zahvalnost, a ne cena poklona, te se potrudite i da to budu pokloni koji će im večno trajati, kako bi se uvek sećali vašeg savršenog dana.

Ukrašavanje automobila

Kako običaji nalažu da se ukrasi automobil u kom će se voziti mlada i mladoženja na venčanje, razmislite o originalnijim idejama od ćebeta i peškira. To mogu biti čipka i til i cilindar i kravata koji će simbolizovati mladu i mladoženju, razni natpisi od tekstila i slično.

Pozivnice, zahvalnice i uspomene

Danas, sve ove formalnosti možete završiti elektronski, što je velika prednost i još veća ušteda. Pozivnice šaljite po spisku na mejl ili u porukama na društvenim mrežama, ali obavezno najkasnije mesec dana pre ugovorenog datuma, kako bi gosti imali vremena da isplaniraju ovaj dan, odluče se za poklon i slično. I zahvalnice i fotografije možete svima slati po istom spisku kada se odmorite od venčanja.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.