Osmijeh zaista utiče na naše živote

Nauka je već dokazala da pozitivan stav i osmeh, posebno prirodan i lep osmeh, imaju veoma povoljne efekte ua zdravlje svih nas, a uz to i dosta utiče na sklapanje novih prijateljstvara, ali i ljubavnih veza. Od samog gledanja jedne slike čoveka koji ima neutralno lice, ili tužno lice u poređenju sa čovekom koji se prirodno smeje i sa ponosom pokazuje to – odmah primećujemo da se bolje osećamo kada gledamo u onu osobu koja je nasmejana. Postoji dve vrste smejanja: ono iskreno i ono koje je veštačko. Kod iskrenog osmeha ćete primetiti da se čitavo lice pojedinca smeje, dok veštački osmeh za posebne prilike – slikanja, posebne prijeme i gala večera – zahteva samo malo nameštanje usana.
osmijeh-zaista-utice-na-nase-zivote

Duži život

Poznajemo svi onu izreku da nam osmeh produžava život. Zapravo, to nije samo izreka, ovo je jedna velika istina. Osmeh i smejanje podstiče pravilan rad srca i srčanih sudova. Smejanje, verovali ili ne smanjuje rizik od srčanog udara. Ukoliko se često smejete – znajte da s tim umanjujete mentalni stres i manje ste odmah i nervozni tokom dana. Smejte se koliko možete i nemojte nikako da se ustručavate. Takođe, smeh nam povećava i broj antitela u organizmu, pa nam imuni sistem postaje odmah jači. Podstiče se i oslobađanje hormona sreće, a ovaj hormon čini da se osećamo dobro, umanjuje se bol ako ga ima, a osećamo se i veoma radosno. Još nešto je nauka uspela da dokaže. A to je da kada oponašamo, imitiramo određeno emocionalno stanje – naša tela reaguju tako kao da ta emocija zaista i postoji. Odnosno, kada imitiramo smejanje i osmeh čitavim licem – naše telo će se zaista osećati srećnim, zadovoljnim i radosnim. Ako se smejete često – smeh može da opušta Vaše telo i 45 minuta nakon smejanja. Znate li da su osobe koje se češće smeju mnogo privlačnije? Sprovedeno je istraživanje i čak preko 90 posto ispitanika smatra da je osmeh ono što osobu suprotnog pola čini zaista privlačnijom.

Šta sve ljudi rade da dođu do savršenog osmeha?

Postoji nekoliko metoda i načina kako da povratite Vaš stari i lep osmeh. Jedan od tih načina je izbeljivanje zuba, gde Vaš stomatolog izbeli Vaše zube i Vi ponovo možete da se smejete punim plućima. Drugi, sve popularniji način su fasete. Šta su fasete, možda se pitate. Fasete su veoma tanke ljuspice koje se stavljaju na zube kako bi im se povratila stara prirodna bela boja i prirodan sjaj. Postoji nekoliko tipova faseta, a popularnije su one od keramika ili kompozitnih materijala. Fasete od keramike mogu češće da napuknu, a one fasete od kompozitnih materijala mogu lakše da se koriguju. Sve ovo ima svoju cenu, ali se na kraju isplati. Ako je ovo zaista potrebno kako bi se osmeh ponovo vratio na Vaše lice – nemojte puno razmišljati. Zamislite samo situaciju da ste došli na intervju za posao, a pre par dana ste stavili fasete, i sada ste sigurni da Vam je osmeh savršen. Budite sigurni da ćete posao lakše dobiti ukoliko se češće budete smejali. Nije ozbiljnost jedino bitna kod poslodavaca. Osmeh igra veoma značajnu ulogu, takođe.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.