Osnovna pravila za njegu kože

Autor Datum 05/04/2018

Ako vaša koža djeluje umorno i beživotno, pravo je vrijeme da učinite nešto za njenu revitalizaciju! Počnite čistiti i hranite svoj organizam iznutra jer je to najdjelotvorniji način za obnovu oštećenje kože.

Redovan san

Ako smo neispavani, to će se prvo vidjeti na našem licu, a ukoliko je manjak sna postao praksa, koža će izgubiti na elastičnosti i bore će se mnogo brže pojaviti na našem licu. Zato je bitno da svom organizmu osigurati minimum 7 sati sna svake noći.

Hidratacija

Našem tijelu je potrebna hidratacija i posebno sada kada nam slijede topli i lijepi dani. Uslijed nedovoljnog unosa vode, koža gubi na elastičnosti i znaci umora su mnogo vidljiviji nego inače. Zato sa sobom uvijek nosite bočicu kako biste u svakom trenutku mogli da se hidratizira. Pored ove unutrašnje hidratacije, potrebno je koristiti i kreme koje će koži pružiti vlažnost i zaštitu od vanjskih utjecaja.

Piling

Čišćenje lica je prvi korak ka postizanju blistavog izgleda kože. Skidanje sloja mrtvih stanica kao i pokretanje cirkulacije učinit će da vaše lice dobije mladoliki i njegovani izgled, a to ćete najlakše postići blagim pilingom, jednom tjedno. Kako biste kožu dodatno nahranili, poslije pilinga možete nanijeti masku koja odgovara tipu vaše kože.

Prehrana

Promjena načina prehrane ne mora biti drastična ako želimo postići osvježen izgled. Dovoljno je u svakodnevnu rutinu ubaciti neke od namirnica visoke nutritivne vrijednosti čiji sastav pomaže detoksikaciju i razlika će biti vrlo brzo uočljiva.

Jogurt i kefir

Ovi ukusni napici blagotvorno djeluju na probavni sustav i samim tim pomažu organizmu da se oslobodi štetnih tvari što će se vidjeti i na izgledu kože.

Losos

Losos je bogat vitaminima A, B i D, mineralima kalcijem, željezom, fosforom i selenom, koji su važni za razvoj tkiva, kose i noktiju. Omega-3 masne kiseline u lososu potiču proizvodnju kolagena i vlakna elastina u koži, koji doprinose mladolikom izgledu kože.

Sjemenke i orašasti plodovi

Nježnu i mlađu kožu možete postići povećanjem unosa orašastih plodova koji su veoma bogati vitaminom E. Svakodnevno unosite orahe, bademe, golicu, lan … jer tako štitite kožu od zračenja i vanjskih utjecaja. Možete ih konzumirati unutar obroka ili kao užinu, bitno je da oni postanu vaš saveznik za ljepotu.

Vitamin C

Vitamin C je izrazito bitan za kožu pa zato u prehranu definitivno ubacite naranče, limun i ostale citruse. Vitamin C je veliki antioksidans koji neutralizira slobodne radikale i na taj način sprečava stvaranje bora, a samim tim i starenje kože.

Kvalitetna kozmetika

I pored zdravog načina prehrane i pravilnog čišćenja lica, koži je potreban još jedan bitan korak za postizanje zdravog, njegovanog i blistavog izgleda. Pravilnim odabirom kreme ili seruma i njihovom redovitom uporabom možete znatno utjecati na pojavu prvih i smanjenje postojećih bora, vratiti koži sjaj i elastičnost i otkloniti umoran izgled. Prije nego kupite proizvod, provjerite odgovara li tipu vaše kože pošto inače možete samo pogoršati njezino stanje. Također, kupujte od provjerenih proizvođača.
Izvor:cosmopolitan

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.