Ostanite zdravi u sezoni prehlada – Korisni savjeti

Dok svi u našoj okolici kašlju, jedino što vam preostaje jest pokušati se ne razbolite.

Kako se prenosi zaraza?

Najveća zabluda jeste da se prehlada prenosi samo zrakom, odnosno ako netko u vašoj neposrednoj blizini kašlje. Mnogo su veće šanse da virus prijeđe na vas ako dođete u dodir s predmetima koje je zaraženi upotrebljavao pa tako svaka javna površina predstavlja potencijalnog prenosioca bolesti.

Kako se zaštititi?

Jednostavno, redovitim pranjem ruku. Detaljno perite ruke toplom vodom minimum 20 sekundi i znatno ćete umanjiti mogućnost prenošenja bakterija. Ne bi bilo loše da pored ovoga kao prevenciju koristiti i antibakterijske vlažne maramice.

Vitamin C?

Ukoliko ste se već prehladili, kasno je za vitamin C. Posljednja istraživanja pokazala su da ovaj vitamin može biti odličan kao prevencija, ali u slučaju da ste se razboljeli, on vam neće pomoći da brže ozdravite.

Odlazak kod liječnika?

Ako niste trudni ili nemate neke ozbiljnije zdravstvene probleme, nema potrebe da zbog prehlade odlazite kod doktora. Unosite dosta tekućine, voća i povrća i za nedjelju, dvije bićete kao novi.

Vodič za preživljavanje ako ste prehlađeni na poslu

Ujutru
Poslije doručka uzmite paracetamol da biste spriječili glavobolju.

U uredu
Uvijek pored sebe treba imati bocu s vodom kako biste unosili dovoljno tekućine.

U podne
Popijte čaj s malo limuna i medom.

Za vrijeme ručka
Poslije jela, uzmite još jedan lijek protiv bolova.

Popodne
Čaša limunade s medom podići će vam razinu energije.

Kod kuće
Inhalirajte se kako biste pročistili dišne ​​puteve i bolje spavali. Ujutro ćete se osjećati mnogo bolje i lakše ćete se probuditi.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.