Ove 3 vrste povrća su jako dobre za zdravlje

Da li spadate u one žene koje kuhaju i vrte u krug nekoliko jela, ili, pak, volite povremeno eksperimentirati i uvede neko novo jelo ili namirnicu? Predlažemo vam tri namirnica na koje kao da smo zaboravili, a koje zaslužuju da se nađu u našem jelovniku.
ove tri vrste povrca za zdravlje

KELERABA

Keleraba je biljka koja ima mnogostrane prednosti i vrlo je hranjiva. Nema masnoća, puna je vlakana, kalija i vitamina C koji povoljno utječe na imunološki sustav. Hrskava i sočna, spada u porodicu kupusa i cvjetače, a ima i sličan okus ukoliko se jede u prijesnom stanju. U takvom obliku, možete je spajati s jabukama ili citrusima, i možete je dodavati u salatu od kupusa.

KUPUS

Razne vrste kupusa, kao što su kinesko zelje, kelj ili ljubičasti kupus, članovi obitelji brassica, imaju višestruke korisne odlike. Bogati su antioksidansima, smanjuju razinu kolesterola u krvi i sadrže sastojke poput glukosinolata, polifenoli i glutamina koji su zdravi za organe za probavu.

Isjeckajte ih sitno i napravite salatu, ili vijetnamske rolnice.

PLAVI PATLIDŽAN

Plavi patlidžan bogat je antioksidansima, uz njega ide odlično curry, a uz ispržen može se dodati rajčica, kozji sir i svježi bosiljak. Ima mnogo načina njegove pripreme, od toga da se može puniti, pohovati, peći na grilu …
Izvor:zena.blic