Ove greške pravite kada brijete noge

Autor Datum 03/08/2018

Najjednostavniji i najdostupniji način svakodnevnog uklanjanja nepoželjnih dlačica je brijanje, a da biste izbjegli uobičajene pogreške koje često rezultiraju posjekotinama, iritacijama i uraslim dlačicama, najbolje je pridržavati se sljedećih pravila.

Napravite piling kože prije brijanja

Pilingom ćete se riješiti mrtvih stanica kože koje mogu začepiti brijač i otežati brijanje. Osim toga, manje su šanse da ćete previše izbrijati kožu i posjeći se. Odaberite blagi piling ili koristiti na dnevnoj bazi gel za tuširanje s pilingom.

Uvijek koristite gel ili kremu za brijanje

Nemojte misliti da će sapun ili gel za tuširanje adekvatno zamijeniti kremu / gel za brijanje. Sapun će samo isušiti kožu, dok će proizvodi namijenjeni brijanju kože osigurati hidrataciju i olakšati brijanje. Ako nemate pri ruci kremu za brijanje, poslužite se regeneratorom za kosu.

Budite nježni prema koži

Nakon brijanja najbolje je izbjegavati grube rukavice ili spužve za pranje tijela, jer ćete time samo iziritirati kožu što će pak dovesti do pojave crvenila i prištića.

Odaberite odgovarajuću kremu za brijanje

Poput svih kozmetičkih proizvoda, različite kreme za brijanje namijenjene su različitim tipovima kože. Ako vam je koža suha i osjetljiva, svakako treba izbjegavati proizvode koji sadrže alkohol i parfeme.

Obrijte se pri kraju tuširanja

Vrućina i para iz tuša omekšat dlake i otvoriti pore na koži. Zbog toga je noge najlakše obrijati na kraju tuširanja.

Ne brijte samo pola nogu

Mnogo žena preskače područje bedara, što je velika greška. Ovaj dio vašeg tijela jednako je bitan kao i drugi dijelovi nogu pa is njih treba ukloniti neželjene dlačice sve dok cijele noge ne budu potpuno glatke na dodir.

Duži pokreti nisu i bolji

To je jedna od čestih grešaka koje pravimo. Bolje rezultate uvijek ćemo postići ako brijemo kraćim pokretima i ne pritišćemo britva. Ako stalno morate prelaziti preko istog područja jer ne uspijevate ukloniti dlačice, to znači da je žilet tup i da treba da ga zamijenite.

A kakav je brijač?

Pronalazak odgovarajućeg brijač prvi je korak do ugodnog bijanja. Pravi brijač mora imati više oštrica što znači da nećete morati mnogo puta da izbrijava isto mjesto. Tako ććete spriječiti iritaciju kože.

Namažite noge

Kao što svakodnevno kremama mažete lice, morate paziti i na svoje noge. Kad osjetite da je koža na nogama suha, hidratizirajte je losionom ili mlijekom za tijelo jer ćete na taj način spriječiti urastanje dlaka i pojavu crvenila na koži.

Ne zaboravite na zaštitu od sunca

Nakon brijanja ili depilacije koža na nogama je osjetljivija pa je tijekom izlaganja sunčevim zrakama treba adekvatno zaštititi kremom sa zaštitnim faktorom. Pritom birajte nemasne kreme ili losione koji ne samo što štite kožu, već je i hidratiziraju.
Izvor:cosmopolitan

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.