Ove loše navike koje uništavaju nokte

Autor Datum 05/05/2018

Mnoge žene kupuju savršene lakove za nokte u modernim bojama i troše puno novaca na manikuru kako bi njihovi nokti izgledali što bolje. Mnogo toga možete učiniti za vaše nokte ako se riješite nekih groznih navika koje ih uništavaju.

Ovo su loše navike koje uništavaju vaše nokte.

Grickanje noktiju

Ovu groznu naviku nemaju samo djeca i tinejdžeri već i mnogi odrasli ljudi. Osim što grickanje noktiju ruke čini ružnim, ono na nokte može imati dugoročne posljedice. Ako grickate nokte s vremenom mogu postati deformirani, a osim toga to nije higijenski. Grickanjem noktiju u usta unosite prvljaštinu i bakterije. Neće pomoći ni ako uložite novac u profesionalnu manikuru, to će samo pogoršati efekt deformiranih noktiju.

Guljenje laka s noktiju

Mnoge žene krenu da gule lak s noktiju čim se i mrvica laka s noktiju skine umjesto da čitav lako uklone acetonom. Ova navika može ukloniti i gornji sloj nokta zbog čega nokti postaju slabiji.

‘Napad’ na kožicu

Jadna neželjena kožica. Mnoge žene je grickaju, seku, uklanjaju svim i svačim … Stručnjaci savjetuju da kožicu treba ostaviti na miru jer što je više čupkate i režete to je teže prestati. Osim što zbog tih navika kožica izgleda neuredno i suho, izloženi ste infekciji. Istraživanja su pokazala da zbog oštećenja prilikom uklanjanja kožice nokti s vremenom dobiju brazde. Umjesto zuba za uklanjanje kožice koristiti sredstva za uklanjanje kožice.

Ovisnost od geliranja

Iako gelovi traju duže vrijeme, skidanje gela može poprilično oštetiti nokte zbog čega nokti postanu dehidrirani, krhki i skloni propadanju i pucanju.

Često lakiranje noktiju

Ako tjednima bez prestanke nanosite lak za nokte, vaši nokti će postati dehidrirani. U takvim situacijama ćete, nakon uklanjanja lak s noktiju primijetiti bijele točkice, što znači da su vaši nokti presuhi. I pedikuru bi trebao biti uklonjen nakon dva do tri tjedna. Dajte priliku noktima da dišu.

Korištenje noktiju kao alat

Nokte nikad ne bi trebalo koristiti kao alat, a to mnogi rade. Na taj način lako možete slomiti nokat.

Ne korištenje krema i losiona

Suhe i ispucale ruke ne izgledaju lijepo ni zdravo. Isto je i s noktima. Lijep manikuru je besmislena ako ne njegujete ruke. Nosite sa sobom kreme za ruke i koristiti je često. Najbolja stvar koju možete učiniti za vaše ruke i nokte je redovito korištenje hidrirajućih krema i losiona.
Izvor:magazin.hr

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.