Uz ove savjete od lijepih i njegovanih stopala

Nema ništa neprivlačnije od zapuštenih stopala. Naročito sada kada dolazi vrijeme za otvorenu obuću, vrlo je važno da vam stopala blistaju baš kao i sve ostalo. Ovo su jednostavni koraci pomoću kojih će vam stopala uvijek biti sređena.

Piling

Koža pete može vrlo brzo postati gruba, što zbog tipa kože, što zbog visokih potpetica koje često nosite. Mrtve stanice ukloniti turpijom za stopala i to radite redovito kako biste ih održavali nježnima. Možete povremeno koristiti i piling namijenjen za kožu stopala.

Hidrirajte i nahranite stopala

Što ih više hranite, to ćete manje morati turpijate. Dva puta dnevno koristiti kremu za njegu stopala, a ako za to nemate vremena, namažite noge prije odlaska u krevet.

Dezodorans

Predio ispod pazuha nije jedino mjesto kojem treba osvježenje. Ovo je obavezno ako vam se stopala znoje tijekom dana. Odaberite sprej ili puder kako biste spriječili stvaranje neugodnih mirisa.

Lijepi nokti

Pravilo je da nokte na nogama tretirate kao i one na Rauka. Dakle, uvijek treba da su sređeni. Osigurajte sebi odgovarajući pribor za njegu noktiju i pazite d ase ne pojave urasli nokti ili gljivice gdje se ne radi samo o estetici nego o zdravlju.

Prekosčite štikle
Ponekad svojim stopalima priuštite to zadovoljstvo i nemojte obujete štikle. Pustite stopalo da diše u ravnim cipelama ili tenisicama. To će spriječiti i nastanak žuljeva.
Izvor:Ljepota i zdravlje