Ovih 5 stvari pomaže protiv celulita

Celulit je sasvim normalna pojava i imaju ga čak i najmršavije manekenke, ali to ne znači da se poslije njega ne treba boriti. Ovo je pet stvari koje će vam sigurno pomoći da ga se riješite.

Masaža i piling protiv celulita

Masaže su važan dio ovog procesa, ali ako nemate novca ići na masažu, onda masirajte sami područja zahvaćena celulitom kod kuće. Najbolji su kružni pokreti, a uvijek se treba masirati od koljena ka gore. Također je bitno da se pilinguje koža, a dobar piling također možete napraviti kod kuće, i to od mljevene kave, malo žutog šećera i žličice maslinovog ulja. Inače se zna da kofein poboljšava cirkulaciju.

Prehrana

Kada je prehrana u pitanju, tu nema mudrosti. Masna hrana, čokolade, torte i slične namirnice pojačat celulit, dok će povrće i voće ubrzati metabolizam i pomoći smanjenju masnih naslaga i celulita.

Jedite puno salate, nemasnih namirnica, raženi kruh, niskokalorične jogurte, i pokušajte izbacite sol iz jela, jer zadržava vodu u organizmu.

Tekućina

Unosite što više tekućine. Pijte puno vode u koju možete iscijediti limun, limetu ili naranču, a odličan je i zeleni čaj koji pomaže pri uklanjanju celulita. Neslađeni čaj skuhajte u velikom loncu, podijelite u boce od pola litre ili litar i to ispijajte tijekom dana.

Kreme

Iako mnogi tvrde da kreme protiv celulita ne djeluju, to nije točno. Postoje dokazi da one djeluju, ali naravno da neće djelovati ukoliko jedete masnu hranu, ne kretati se i ne pijete tekućinu. Zato odaberite sebi i kremu protiv celulita.

Vježbe

Vježbe su značajne za rješavanje problema s celulitom. Super će vam pasti kardio trening nekoliko puta tjedno, jer ćete tako znojenjem izbaciti štetne stvari iz organizma.
Izvor:B92