Ovo su najbolje maske za svaki tip kose

Lijepa i njegovana kosa imperativ moderne žene. Da bi bila spremna za najljepše moderne frizure.
Ovo su najbolje maske za svaki tip kose
Često se događa da dame nemaju vremena za kućne recepte i preparate ili ih zamara spremanje istih. Ukoliko i vi ne volite da trošite vrijeme na pripremu, dovoljno je da u omiljeni šampon sipate kapi kokosovog ulja.

Normalna kosa

Iako na prvi pogled vaša kosa djeluje zdravo, to ne znači da je ne treba dodatno njegovati. Banana, jaja i ulje djeluju čudesno. Banana će pomoći tankoj kosi, jaja će dati volumen, teksturu i sjaj a ulje vlažnost i čvrstinu. Ispasirajte polovicu banane, dodajte žumanjak, a maslinovim uljem razrijedite tako da bude zgodna za nanošenje.

Slaba kosa

Lako lomljiva kosa je problem naročito zato što ne trpi ni uvijanje ni feniranje. Zato se preporučuju maske bogate proteinima koje će je ojačati. Proteina ima u jajima i majonezu, pa bi bilo najbolje da pred svako pranje umutite žumanjak s malo majoneze i ostavite da stoji bar dvadesetak minuta.

Suha kosa

Kosu možete osvježiti i dati joj dodatnu vlažnost uz pomoć sljedeće maske: pola avokada,2 žlice majoneze,1 žlicu kokosovog ulja,1 žlicu meda i 1 žlicu maslinovog ulja umutite u ujednačenu smjesu. Ukoliko imate problema s peruti, ulja iz ove smjese učinkovito pomažu i umiruju svrbež. Smočite kosu mlakom vodom, zatim napravljenu masku nanestite na kosu. Kada je nanesete stavite kapu sa sušenje kose i ostavite 15 do 20 minuta, a potom isperite vlasi hladnom vodom pa operite na uobičajen način.
Izvor:lisa.rs