U par koraka do zdravog i blistavog tena

Autor Datum 22/07/2018

Dovoljno je da svaki dan posvetite svojoj koži 15 minuta i ona će vam uzvratiti zdravim sjajem i mladolikim izgledom.

1. Čišćenje u skladu sa tipom kože

Normalna koža: Najbolje rješenje za dubinsko čišćenje jeste piling. On će nježno ukloniti nečistoću i skinuti odumrle stanice kože i pri tom će pokrenuti cirkulaciju. Nemojte, međutim, pretjerivati s masažom lica i vodite računa da taj proces traje najviše dvije minute. Pilingom možete prijeći i preko usana s kojih ćete, također, skinuti odumrli površinski sloj nježne kože, ali ne zaboravite piling ne smijete stavljati na dio kože oko očiju koja zbog svog sastava i finoće ne trpi ovako grube tretmane.

Osjetljiva koža: Ukoliko vaše lice ne trpi mikro čestice koje se nalaze u pilingu, najbolji način ukloniti nečistoću jeste micelarna voda. Ona je namijenjena čišćenju lica, dovoljno je blaga da se može koristiti i za skidanje šminke s očiju, ai da ne smeta onima koji imaju osjetljivu kožu. Ono što je pozitivna strana jeste da ne mora se ispire s lica, dakle ujedno je sredstvo za čišćenje lica, skidanje šminke i tonik.

2. Hidratacija

Suha koža nema sjaj i vrlo lako dobiva umoran i beživotan izgled. Zato je hidratacija neophodna ukoliko želite postići mladenački izgled. Najbolji način da dubinski hidratizira kožu jesu maske koje možete koristiti jednom tjedno. Pored ovoga, možete koristiti i termalnu vodu u spreju koju možete nositi u torbi i osvježiti lice u svakom trenutku.

3. Dubinska njega

Idealan način da kožu zaštititi od vanjskih utjecaja, da se izborite s borama, suhoćom kože, prekomjernom pigmentacijom i ožiljcima jeste da redovito koristite serume koji prodiru dublje u kožu od kreme i samim tim utječu na njezin zdrav i njegovan izgled.

Završni dodir

Nakon njege, odgovarajući make up je ono čime ćete postići efekt zvjezdane prašine na svom licu.

  • 1. Za početak na lice nanesite preparat koji će vam pružiti odgovarajuću njegu, ali i prikriti male nedostatke na koži.
  • 2. Kako biste postigli besprijekoran ten, obavezno na lice nanesite tekući puder lagane teksture ili CC kremu. Na ovaj način izbjeći ćete izgled maske na licu, a nedostaci će biti prekriveni.
  • 3. Preko cijelog lica širokom četkom kružnim pokretima nanesite svjetlucave perlice da biste postigli efekt prelamanja svjetlosti.
  • 4. bronzer osjenčite lice i istaknite konture. Obavezno koristite mekanu četku sa zaobljenim vrhom kako biste izbjegli da vam ostaju fleke na licu.
  • 5. Za kraj prstima preko cijelog kapka utapkajte svjetlucavu zlatnu sjenu.

Ukoliko želite da vam i koža tijela zasija, umjesto sapuna ili standardne kupke počnite koristiti ulja za kupanje. Ona će ostaviti vašu kožu hidratizirana i blago će se presijavati na svjetlu.
Izvor:cosmopolitan

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.