Par namirnica koje možete jesti prije spavanja

Umjesto da navalite na neke grickalice, napravite sendvič iz snova ili se ubijete u čokoladi, pametnije bi bilo da poslušate ove savjete i pojedete nešto što vam neće opteretiti želudac, a ipak ćete moći zaspete jer niste gladni.

Najbolji izbor za hranu prije spavanja je zobena kaša s mlijekom.

Da, možda ne zvuči previše privlačno, ali brzo će vas zasititi, a ima dovoljno ugljikohidrata da se oslobodi serotonin koji će vam smiriti mozak i uspavati vas.

Pojedite malo niskokaloričnog sira. Magnezij iz sira umirit će vam mozak i poboljšati kvalitetu sna, uz to pojedite par krekera i spremni ste za krevet.

Vrlo sličan učinak ima i koštunjavo voće, jer je puno magnezija, pa pojedite nekoliko oraha ili badema, možda malo neslanog kikirikija. Naravno, nemojte navaliti i smazati cijelu vrećicu, nekoliko komada biće dovoljno.

Uz hranu, postoje i pića koja imaju sličan učinak, primjerice sok od trešanja. Dvije čaše dnevno, jedna ujutro i jedna navečer podići će razinu melatonina koji poboljšava kvalitetu sna.

Za kraj, najstariji recept na svijetu, čaša mlijeka. Uz to što nam je to na neki način programirana u glavu od malih nogu, mlijeko sadrži aminokiselinu triptofan koja poboljšava san.

Znači, kad se sljedeći put želudac javi oko ponoći, sjetite se ovih savjeta i zaspite sretni i siti