Par savjeta za borbu protiv suhe kože

Autor Datum 08/03/2018

Dermatolozi se iz tog razloga uporno angažiraju da dođu do novih saznanja o tome kako kožu učiniti nahranjenom, mekom im zdravom. Oni također smatraju da zdrava koža znači i zdrav život.

Korištenje istih proizvoda za njegu kože tijekom cijele godine neće donijeti dobre rezultate.

Neadekvatna briga o koži može donijeti promjene poput iritacije, crvenila pa čak i krvarenja. Na suhoj koži se bolje uočavaju bore i ostale nepravilnosti.

Dermatolozi kažu da, na primjer, kupanje u toploj vodi može škodi suhoj koži. Ukoliko ste među onima koji imaju suhu kožu, evo što trebate učiniti kada se kupate da bi nanijeli manje štete koži:

– Zatvorite vrata kupaonice

– Limitirajte kupanje ili tuširanje na pet do 10 minuta

– Kupajte se u toploj, a ne vrućoj vodi

– Operite mekanom spužvom i sapunom bez dodanog parfema

– Isperite ostatke sapuna sa sebe i nježno se obrišite

– Odmah nakon brisanja, nanesite dovoljne količine kreme za tijelo

Dermatolozi također savjetuju da u torbi uvijek nosite hidratantnu kremu za ruke, koju ćete mazati poslije svakog pranja.

Osim toga, preporučuju koristiti samo nježne, bezmirisni preparate za kožu. Neki proizvodi su preoštri za osjetljivu kožu poput suhe.

U zimskom periodu možete spriječi suhu kožu noseći rukavice. Budite sigurni da ih stavi pred odlazak bilo koju vrstu aktivnosti koja uključuje mokre ruke.

Ukoliko imate suhu kožu, odaberite odjeću od prirodnih materijala. Ako volite vunu ili neki od materijalnog grebanja, budite sigurni da nose pod svilenom ili pamučnom postavom.

Koristite ovlaživači zraka kako vam koža ne bi pucala i dodatno se sušila zbog suhog zraka u kući.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.