Par savjeta da sakrijete umor na licu

Postoji mnogo razloga umora koji se, naravno, uvijek vidi na licu. Možda se radi o napornom i stresnom danu na poslu, neprospavanoj noći zbog bolesnog djeteta i raznih briga ili promjene godišnjeg doba? Evo nekoliko savjeta kako da izgledate svježije

Čim ustanete istuširajte se mlakom vodom i, umjesto sapuna, upotrijebite gel za tuširanje blagog mirisa, na bazi voća, obogaćen vitaminima.

Na otečene kapke stavite upotrijebljene vrećice čaja koje, bi za ovakve prilike trebalo čuvati u hladnjaku. Već poslije pet minuta osjetit ćete da otoci na kapcima nestaju, a vaš pogled postaje bistriji i sjajniji.

Koristite manje upadljivu šminku jer će s jakom vaše lice djelovati još umornije.

Odreknite se upečatljivog rumenila na obrazima i tamnih sjenila za oči koji naglašavaju umor na licu. Dovoljno je da na jagodice ovlaš četkicom nanesete malo blagog rumenila, u vanjski kut kapka i stavite malo svijetle sjene, tamne podočnjake prekrijte korektorom za nijansu svjetlijim od boje vašeg tena, na usne nanesite crveni ruž.

Pažljivo birajte i boju odjeće. Naime, znanstveno je dokazano da one dobro utječu na raspoloženje. Birajte vedrije nijanse koje odišu svježinom.

Jedite što više povrća i voća bogatog beta-karotenom, poput mrkva, rajčice i peršin. Idealno bi bilo da ujutro, prije doručka, popiti osvježavajući koktel od ovih namirnica, koji će vam dati snagu da lakše prebrodite dan.