Par savjeta kako da zadržite muškarca

Autor Datum 19/12/2017

Na početku ljubavne veze žene često hvata panika jer nisu sigurne da li se zaista sviđaju muškarcu ili je zainteresiran samo za zabavu. U takvom stanju vrlo je lako napraviti pogrešne korake, a stručnjaci za veze ističu da mnoge žene prave vrlo slične pogreške. Dobra je vijest da možete prestati s tim, ali ih prvo morate uočiti.
par-savjeta-kako-da-zadrzite-muskarca

KAD ON PRESTANE DA SE JAVLJA, NE JAVLJAJTE SE NI VI!

Toplo-hladne igre na početku odnosa su uobičajena stvar. Na taj način muškarci i žene pokušavaju otkriti koliko je kome stalo, imate li određene granice i kakvi ste zapravo. Često se događa da vam se, na primjer, muškarac javlja svaki dan, a onda zašuti na tjedan dana, čak i više. Većinu žena tada uhvati panika, ne razumiju što se događa i, u silnoj želji da ga zadrže, počinju napad na svim komunikacijskim frontovima.

Velika greška! Baš tada se ne treba javljati. Posvetite se svom životu, uživajte u sebi i stvarima koje vas vesele. A kad se on konačno javi, nemojte pokazati svoje oduševljenje nastavkom komunikacije.

DA, NA POČETKU VEZE ON TREBA DA VAS OSVAJA

U današnje vrijeme nema ništa sporno u tome da žena napravi prvi korak, ali ako nemate dovoljno samopouzdanja, teško da će vam prvi korak biti uspješan. Uostalom, muškarcima je urođen lovački nagon pa pustite onda njega da osvaja vas. Drugim riječima, ne šaljite mu 10 SMS poruka dnevno, ne zovite ga prvi, ne šaljite mu stalno e-mailove, ne pojavljujte se na mjestima koja on posjećuje, ne predlažite susrete.

Neka on osvaja vas i neka se trudi, a vi zapamtite da ste žena vrijedna pažnje. Ako to još niste naučili, nemojte se ni upuštati u vezu. Prvo osvijestite vlastitu vrijednost.

IMAJTE SVOJE JA

Neke žene se u blizini željenog muškarca spontano pretvaraju u njegovu kopiju. Poslušno klimaju glavom, slažu se sa svim što on kaže i nemaju svoj stav ni o čemu. Takvo ponašanje nije nimalo seksi. Ako on nešto govori, a vi se ne slažete s tim i imate argumente, nema potrebe da šutite.

Nemojte se plašiti da će on odustati od vas ako drugačije mislite. Uostalom, ako je to razlog za odustajanje, onda vam on nije ni potreban, kao ni veza s njim jer očito nemate budućnost. Budite svoji, mislite svojom glavom, jasno izrazite svoj stav, ali ljubazno, i ne dajte da manipulira vama.
Izvor:telegraf

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.