Par savjeta za lijepe i nježne usne

Ispucale usne su česta pojava u ovom periodu godine, jer je vrijeme hladno i vjetrovito, a tanka koža puca i zbog boravka u zagrijanim prostorijama i disanja na usta kada je nos začepljen. Na sreću, ova neprijatnost brzo može se ublažiti.
lijepe usne

Nekoliko puta tijekom dana u tankom sloju nanesite balzam ili vazelin, najbolji izbor su proizvodi na bazi ulja s vitaminom E ili gel s aloe verom.

Probajte se uzdržavate od oblizivanje usana, jer ih pljuvačka dodatno isušuje, ali i od konzumiranja previše slane hrane naročito raznih grickalica poput sjemenki. Ključno je spriječiti dehidraciju, koja je također jedan od razloga pucanja tanke kože na ustima, pa pijte više tekućine, prije svega čaj i vodu. Prostoriju u kojoj često i dugo boravite redovito provjetravajte. Ako je zrak suh, poželjno je da na radijatore stavite posude s vodom ili vlažan ručnik. Pred spavanje obavezno napravite piling, lagano i nježno prelazite preko usana četkicom za zube nekoliko minuta, isperite ih vodom i namažite tanak sloj vazelina. Suha usta su nekada posljedica nedostatka vitamina B2, pa jedite više zelenog povrća, mliječnih proizvoda i žitarica.