Par savjeta za uređenje dnevnog boravka

Uz pomoć pažljivog planiranja može se stvoriti praktična i atraktivna soba. Na temelju namještaja koji kupujemo, određujemo izgled dnevne sobe, organiziramo raspored i pretvaramo prostoriju u ugodnu prostoriju u kojoj provodimo većinu vremena.
dnevnog boravka
Prostor za razgovor s vašim gostima neka bude takav da sugovornici mogu nesmetano voditi razgovor, pri tom se misli da ne budu previše udaljeni. Najveći komad namještaja kauč, treba staviti na pravu poziciju jer onda u odnosu na njega postavljemo ostali namještaj. Kauč stavljamo nasuprot televizije, au kut možemo staviti stolić. Dvije stolice sa strane će napraviti balans. Niski stolić nasuprot velikog naslonjača može ga vizualno ublažiti.

Nikako nemojte zajedno stavljati ogromne ormariće i glatke metalne stolice. Pri namještanju dnevnog boravka nastojte održati vizualni sklad i tematski balans, tako da ne dolazi do velikih odstupanja.

Pokušajte broj komada namještaja svesti na što manji da biste izbjegli tijesni izgled dnevne sobe. Radije dvosede postavite jedan nasuprot drugome ili jedan kauč umjesto dvosjeda i 3 ili više stolica.

Pazite i na ova pitanja prilikom uređenja doma:

Kakav je vaš životni stil? – Ako često imate goste, morate paziti da imate velika sjedeća mjesta
Kakve su vam aktivnosti koje obavljate u dnevnoj sobi? – Da li tu samo gledate televiziju ili i radite, pa vam je potreban radni stol.
Imate li djecu ili uskoro planirate osnovati obitelj? – Trebat će vam više prostora za dječje stvari i igračke
Koje boje želite u dnevnom boravku? – Pazite da boje budu opuštajuće, jer tu provodite većinu vremena
Da li si možete to priuštiti? – Ne zaboravite izračunati koliko novaca mislite potrošiti i koliko bi vas uređenje koštalo.
Izvor:ljepota.ba