Par zanimljivih savjeta za ljepotu

Autor Datum 03/02/2018

Evo par manje poznatih, ali vrlo praktičnih savjeta koji će učiniti čuda za vašu ljepotu.

Koža

Kremu za oko očiju držite u hladnjaku. Hladna će smanjiti eventualnu natečenost, poboljšati cirkulaciju i ugodno osvježiti taj dio.

Mlijeko za čišćenje šminke, naročito ako je gušće, osim tuferima, možete koristiti i tako što ćete umasirati određenu količinu na lice, a onda suhim tuferom pokupiti ostatke i sa njim i šminku. Eventualno prijeđite još jednom i lice će biti potpuno čisto, a niste ga mučili trljanjem, već ste ga i izmasirali.

Lip skrab je u posljednje vrijeme vrlo popularan proizvod, ali vam ne treba. Vlažnom četkicom za zube izmasirajte usne, a zatim ih obilno namažite hranjivim balzamom za usne. Ako baš volite piling čestice, pomiješajte malo meda s kukuruznim brašnom ili žutim šećerom.

Ako se mučite s oblikovanjem obrva, bijelom ili bilo kojom drugom svijetlom olovkom iscrtajte izvana njihov oblik, pa ono što je na liniji ili iznad počupajte.

Ako je maskara krenula da sljepljuje trepavice, očistite četkicu. Nekada je dovoljno da samo grubo skinite višak papirnatom maramicom ili ubrusom.

Iritacije nakon depilacije, naročito na licu ili rukama, možete tretirali tonikom za problematičnu kožu. Crvenilo i eventualne upale će brže proći. Samo vodite računa da je bez alkohola.

Ako imate problema s urastanjem dlaka, najbolja stvar koju svojoj koži možete priuštite je piling na bazi morske soli.

Nokti

Ako su vam se nokti obojilli od laka ili požutjeli od neadekvatnog skidača laka, premažite ih limunom i ostavite malo stajati. Limun je sjajan iu slučaju da vam je koža laktova suha i tamnija.

Nokti će se manje krzati ako turpijanje završite ultra finom turpijom, idealno neka od onih koji se koriste u procesu poliranja nokatne ploče.

Kosa

Šampon nemojte nanositi na isti dio glave pri svakom pranju. Neka kontakt s kožom glave nekada bude na tjemenu, nekada straga, a onda napravljenu pjenu rasporedite po ostatku.

Kada sušite kosu fenom, koristite običnu četku za češljanje i prolazite kroz kosu usmjeravajući fen od tjemena ka dnu, odnosno kraju dlake. Isto radite i sa glavom savijenom na dolje. Ukoliko vam dlaka nije pretjerano zahtjevna dobit ćete efekt približan feniranju, s manje od minimalnim trudom. Najbolje to uraditi kada je već kosa polusuha.

Neposlušne krajeve kose možete ukrotiti i tako što ćete rukama na koje ste nanijeli običnu kremu za ruke prolaziti kroz kosu. Naravno i specijalizirani proizvodi su dobri, ali ovo može biti brzo rješenje u nestandardnim uvjetima.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.