Pariz je pravo mjesto za romantiku

Autor Datum 31/08/2017

Romantičan vikend, ili romantičan medeni mesec u Parizu? Kako li Vam se to čini? Pariz, grad ljubavi, grad svetlosti, bogate istorije i kulture, grad koji nosimo u srcu i kome se uvek rado vraćamo. Pariz je najveći i glavni grad Francuske sa 10,5 miliona stanovnika, što je otprilike petina stanovnika Francuske. Uvek ima šta da se vidi tako da Vam nikada neće biti dosadno.

Romantika odiše kroz celu Francusku, posebno u Parizu

Ukoliko je Vaš cilj da romantično provedete vikend ili medeni mesec onda je Pariz prava destinacija. Doručak u krevetu, miris svežih kroasana, otvarate prozor a pred Vama sežu beskrajni bulevari, a u sobu Vam ulazi prelepi miris lavande. Dok ispijate čašu šampanjca, shvatate da se nalazite na jednoj od najromantičnijih destinacija na svetu.

Francuska sama po sebi je intrigantna baš zbog svoje lepote i bogate istorije. Svako mesto je posebno i prikriveno velom mističnosti i zavodljivosti. Ljubitelji planina mogu uživati na Alpima, za one koji vole more i sunčanje i kupanje Francuska nudi mnoštvo manje ili više skrivenih uvala, peščanih plaža koji prosto mame putnike. Takođe, hoteli su jedni od najboljih na svetu, pa su tako gosti u mogućnosti da biraju da li će prenoćiti u nekom zamku ili, pak, u nekom manjem i intimnijem hotelu. A u centru svih zbivanja nalazi se Pariz, najromantičniji grad na svetu!

Ukoliko planirate kraće romantično bekstvo i uživanje sa Vama dragom osobom, onda je Pariz pravi izbor za Vas. Iskoristite priliku da u gradu velike ljubavi i nezaustavljive strasti prema životu iskoristite svaki minut Vašeg boravka. Prošetajte kroz Bois de Boulogne, ali ne zaboravite ni čuvenu obalu Sene gde možete sa Vama dragom osobom provesti divno vreme uz romantičnu večeru u nekom od brojnih simpatičnih pariskih bistroa. Šetajući kaldrmisanim ulicama vratićete se u bar malo u prošlost i tako osetiti duh stare Francuske i šarmantnog Pariza. Tada je pravo vreme za čuveni francuski poljubac.

Za one sa malo dubljim džepom, pravi izbor je romantičan vikend u hotelu „The Peninsula Paris“. U ovom hotelu sa šest zvezdica imaćete fantastičan pogled na Trijumfalnu kapiju. Na krovu hotela u restoranu , „L’Oiseau Blanc”, imaćete kaon a dlanu pogled na ceo grad. U blizini hotela nalazi se Ajfelova kula, gde se na svakih sat vremena priređuje lajt šou u trajanju od 5 minuta.
„Zid ljubavi“ predstavlja još jednu atrakciju u Parizu koju zaljubljeni mladi parovi žele da posete. Frederik Baron i Kler Kito su tvorci ovog umetničkog dela. Na njemu je reč „volim te“ ispisano 300 puta, na preko 250 svetskih jezika. Prateći Senu naićićete na most Aleksandra III, najleši most sa koga imate lep pogled na Ajfelovu kulu. I Pariz ima svoj most ljubavnih katanaca ili Pont des Arts na kome mnogi mladi parovi „zaklučavaju“ svoju ljubav.

Nešto smeliji putnici odlučiće se za obilazak kultnog Muzeja erotizma.

Ukoliko Vas vreme posluži obiđite i Luksemburški park sa velelepnom Luksemburškom palatom.

Odvetite svoju voljenu osobu na kabare, balet ili koncert klasične muzike

Jedan od maštovitijih načina da provedete vreme sa Vama dragom osobom jeste da je odvedete na kabare, balet ili koncert klasične muzike. Samo zbog velikih gužvi ne zaboravite da svoje karte rezervišete na vreme.

Opera i balet igra važnu ulogu u životu svakog Francuza, prvenstveno zbog tradicije duge nekoliko stotina godina.

Budite jedinstveni i inspirativni

Pariz nudi mnoštvo drugih aktivnosti za sve mlade i zaljubljene parove koji žele da provedu romantičan vikend u Parizu. Učestvujte u pravljenju kolača ili u trci „Run for your Love“. Pariški akvarijum, odlazak u neki spa centar, klizanje na ledu, degustacija čuvenih slatkiša ili odlazak u uvek zanimljivi Diznilend. Za one koji žele bar malo da se vrate u detinjstvo mogu da probaju da odglume legendarnu scenu iz crtanog filma „Maza i Lunja“.

Autor Zenstvena

Od 2012.godine uređuje i priprema članke za Portal Zenstvena.com. Nadam se da saznate dosta korisnih informacija na našem portalu.